NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-PSV 0-2

Geplaatst op: 1 oktober 2018

Na de hectisch week van de uitschakeling in de beker en het ontslag van TD Smulders werd er gewoon weer gevoetbald in het Rat Verlegh stadion. De ongeslagen koploper PSV was de opponent waardoor de motivatiespeech achterwege kon blijven. Toch nam de achterban enigszins met knikkende knieën plaats in het wederom uitverkochte stadion.

Een strijdbaar NAC wilde het thuispubliek laten zien dat het wel degelijk iets te zoeken heeft in de eredivisie. Waar het afgelopen dinsdag compleet misging, werd er nu wel voor elkaar gestreden. Verdedigend stond het goed en PSV had duidelijk moeite een gaatje kunnen vinden. Met wat kleine kansjes voor de Jong (tot corner gekopt door Carolina) en Dumfries (schot voorlangs) zijn de wapenfeiten van de koploper wel benoemd. De verdienste van NAC dat zelf echter weinig creëerde. Maar daar maalde niemand om, de verwachte oor wassing ging in ieder geval niet plaatsvinden. Met een keurige 0–0 werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon ongelukkig. Angelino, zoals we hem kennen, stoomde op langs de linkerflank. Zijn voorzet werd licht getoucheerd door Sporkslede waardoor de bal onverwacht laag voorlangs schoot. De oplettende de Jong gleed de bal binnen en de 0-1 was een feit. Toch gingen de koppies niet hangen. In tegendeel, NAC zocht direct de aanval. Door goed druk te zetten veroverde Kastaneer de bal en legde deze terug op de klaar staande te Vrede. Zijn schot werd echter geblokkeerd door keeper Zoet zodat de verdiende gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Enkele minuten later was het Rosheuvel die doorbrak op rechts en de bal voorgaf. Viergever wilde uitverdedigen en maakte daarbij overduidelijk hands. Het wachten was op de VAR die dit prima in beeld had. Tot grote verbijstering van het thuispubliek werd de penalty niet toegekend. Het zoveelste bewijs dat je als ‘kleine’ club het nakijken hebt bij dit soort dubieuze beslissingen. Ook na dit moment bleef NAC voetballend prima meedoen. Een vrije trap van Rosheuvel werd wederom gekeerd door Zoet en een leep balletje van Kali belande op de lat. Helaas werd door NAC het net niet gevonden. Dat het uiteindelijk in de blessuretijd nog 0-2 werd, was niet meer van belang. De spelers kregen na afloop een warm applaus voor het vertoonde spel. Iedereen is ervan overtuigd dat met deze strijdvaardigheid de punten wel gaan komen.

Die mening werd gedeeld door Mets en Zwarthoed die na afloop een kijkje kwamen nemen in het sv home. Het beroemde woord NOAD is eindelijk ook bij de spelers beland. Gezamenlijk de schouders eronder en op naar behoud in de eredivisie. Zo werd het, ondanks de verloren pot, toch nog erg gezellig in het sv home.