NAC BREDA Supportersvereniging

De buit is binnen !

Geplaatst op: 5 oktober 2019

Een makkelijke wedstrijd zou het niet worden, vooraf ingeschat. Tegenstander NEC staat weliswaar halverwege de lijst na 8 wedstrijden, maar is een geduchte tegenstander. Ze hebben ook nog wat recht te zetten voor de play-offs van een paar jaar geleden. Een volle bak is de twaalfde man voor NAC, maar tegenwoordig put de tegenstander ook hier motivatie uit. Ook niet vergeten de geweldige grasmat in plaats van plastic sprietjes.

De eerste helft begon koeltjes van beiden zijde. NAC kwam niet echt in het spel, door het felle verdedigen van NEC. Een goed kans kreeg Sydney toen hij oog in oog met de keeper van NEC. Hij propte de bal recht in de handen van de keeper. Aan de andere kant had NEC ook kansen, maar wij hebben Olij, die zijn doel schoonhoudt.

De tweede helft werd NAC wat feller in de duels en dat zorgde weer voor meer creativiteit op het middenveld. NAC heeft op het middenveld redelijk wat technische spelers staan die de lijnen uit kunnen zetten. Echter verdedigend inschuiven zou nog meer aangeleerd kunnen worden. We steven naar een bloedeloos gelijkspel. Sydney had, via een vrije trap, al op de lat geschoten en nog eens keer in de kruising, maar de keeper kon het doelpunt voorkomen. Brood wisselden een paar spelers maar liet Sidney staan. Een gouden gedachte, want Sidney liet even later, via een harde schuiver in de uiterste hoek, de voorsprong aantekenen. Stadion barstte uit zijn voegen. En na het laatste fluit signaal eiste NAC ook nog de periodetitel op. Leuk voor Pierre van Hooijdonk die op de tribune zat.

Het supportershome was bomvol na de wedstrijd, we hebben even nog de deuren moeten sluiten om te zorgen dat het veilig bleef. Hartstikke gezellig was het natuurlijk. En het gerstenat vloeide in overvloed met talrijke liters. In het home waren de spelers Sydney van Hooydonk en Roger Riera. Het was behoorlijk druk om met deze spelers op de foto te kunnen. Uit eindelijk zijn er velen met een foto van de spelers naar huis gegaan.

Hopelijk zetten we deze lijn gewoon lekker door !

Foto's wedstrijd : Peter Visser
Foto's sv home : John van Dongen