NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Jong Ajax 2019

Geplaatst op: 25 november 2019

Achterop of voorop? Wil je mee blijven doen is winnen van directe concurrenten cruciaal. Wederom zal het niet aan het goed gevulde Rat Verlegh stadion liggen, maar de spelers op het veld. Jong Ajax bestaat voornamelijk uit fysiek technische spelers. NAC kan daar ook een paar technisch spelers tegenover zetten zoals Mounir El Allouchi, Othmane Boussaid en Huseyin Dogan.

Jong Ajax kwam beter uit de startblokken als NAC, en had gewoon overwicht op het middenveld. Fel verdedigen moeten we echt gaan leren, en geen afwachtende houding aannemen. Hierdoor verklein je de kansen van de tegenstander. Maar goed, altijd lekker als je uit het niets een doelpunt scoort. Een fraaie combinatie over een aantal schijven werd fraai afgerond door El Allouchi. Net voor rust maakte Jong Ajax door speler Lang, gelijk uit een onmogelijke hoek.

Olij keepte deze wedstrijd weer goed en zorgde ervoor dat Jong Ajax niet uitliep. Helaas kwam er in de slotfase een tegen goal van een invaller met een kopbal. Het niet doorzetten van de druk op Ajax en het niet benutten van kansen, zorgde ervoor dat we wederom met lege handen kwamen te staan.

We moeten er niet van uit gaan dat we met de play-offs promotie af kunnen dwingen, maar zorgen dat we gewoon bij de eerste twee eindigen.

In het supportershome waren Mounir El Allouchi en Joshua Bohui te gast. Als verrassing kwam Fabian Sporkslede ook nog even langs.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser