NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Heracles

Geplaatst op: 5 november 2018

Voorafgaand werd er een beetje cynisch gezegd dat we al twee wedstrijden op rij ongeslagen waren. De stijgende was er want niet verliezen is mentaal gezien net zo belangrijk als winnen. En toch hunkerde heel Breda en omstreken naar een overwinning. Een overwinning die wij verdienen, wij met z’n allen, die de club onvoorwaardelijk steunen!

De tegenstander uit Almelo stond op een keurige 4e plaats dus NAC was gewaarschuwd. Slap beginnen zou al meteen de doodsteek kunnen zijn. Echt spectaculair was het begin eigenlijk niet. Heracles drong niet echt aan waar NAC (nog) niet bij machte was dit wel te doen. Een afstandsschot van Heracles in de 10e minuut was het eerste wapenfeit. De bal werd aangeraakt en vloog daardoor bijna in de kruising. Opluchting alom want een vroege achterstand zit je niet op te wachten. Gaandeweg werd NAC sterker en brutaler. Er kwam meer druk waarbij Heracles de bal een aantal maal tot corner moest verwerken. En één daarvan werd hen fataal. De sterk spelende Ilic kreeg de bal terug na zijn corner en begon aan een rush langs de achterlijn. Tot zijn grote verbazing mocht hij van de Heracles-verdediging zo doorlopen richting doel waarna hij de bal hard en laag kon inschieten. De voorsprong was daar! Na dit prachtige doelpunt kwam de wedstrijd tot leven. Gelukkig voor beide partijen was de VAR even koffie halen want zowel Osman als Kali hadden beiden rood kunnen krijgen na een gemene overtreding. NAC bleef ook na de openingstreffer aanvallend spelen. Tot grote kansen leidde dit zodat met een 1-0 voorsprong de kleedkamer werd opgezocht.

Helaas verdween aan het begin van 2e helft de goed spelende Ilic van het veld. Bij een actie in de 1e helft werd hij aangetikt en ging zo door zijn enkel. Een enorme domper voor hem en zeker ook voor het elftal. Maar…. zijn vervanger de Korte is een bijtertje en niet minder belangrijk een publiekslieveling. Vol gas dus maar weer. Hoewel Heracles niet of nauwelijks bij machte was het NAC goal te bereiken, vloog de bal er toch weer in. Een snoeihard afstandsschot in de 60e minuut van Kuwas vloog langs alles en iedereen inclusief keeper van Leer. Vanaf dat moment was NAC even het spoor bijster. Heracles ging op zoek naar de 3 punten en kreeg daartoe een aantal mogelijkheden. Goed werk van van Leer en Koch deden erger voorkomen. Werd het billenknijpen tot het einde of durfde de thuisploeg nog wat te forceren in de slotfase? Eindelijk werd het heilige woord NOAD bewaarheid. Een voorzet van Rosheuvel over links werd door te Vrede, met een man in zijn rug, perfect aangenomen. Wegdraaiend van zijn tegenstander joeg hij de bal hoog in de touwen. Het stadion ontplofte!! Met nog 2 minuten op de klok was de buit binnen. Eindelijk, eindelijk, eindelijk een zoete overwinning.

Druk en nog eens druk in ons supportershome. Iedereen was blij en opgelucht om de driepunter. De kelen werden gesmeerd en het bijna niet bij te houden. Ach ja ut mag ook wellus ! De spelers Fabian Sporkslede en Arno Verschueren waren te gast in ons home. Effe de loterij doen en dan gauw weer naar de biertjes. Dit motte we zo maar eens elke wedstrijd doen !