NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Heereveen 2018

Geplaatst op: 23 december 2018

De laatste wedstrijd voor de winterstop, zou een wedstrijd moeten zijn om voor de drie punten te gaan. Er op en er over, die mentaliteit willen de supporters zien en beleven. En het zou ook zo worden bleek achteraf. De scheidsrechter en meneer de VAR hielden de wedstrijd in een houtgreep ten gunste van NAC voor een keer.

NAC klapte er op in het begin, en deze aanvalsdrift resulteerde gelijk met een treffer. Publiekslieveling Leigh gaf een prima voorzet op Te Vrede, die de bal droog achter keeper Hahn knalde. Het stadion plofte, zou het dan toch ? Lang kon men er niet van genieten, Rienstra raakte na een corner half de bal en grabbel grobbel de bal lag in het doel. Dezelfde Rienstra maakte een smerige overtreding op Te Vrede, en met tussenkomst van de VAR werd het rood.

Het ongelooflijke gebeurde, balverlies op het middenveld, slecht verdedigen en van Bergen legde de bal achter van Leer. Onhoudbaar was deze zeker niet. We stonden tegen 10 man met 1-2 achter. Toen kwam onze slidingspecialist Kobayashi die had El Allouchi in het vizier en haalde deze onder uit. De scheidsrechter oordeelde deze overtreding als niet voor de bal gaan en gaf hem terecht rood. Net voor rust maakte de Korte nog een stomme overtreding op de keeper Hahn die gewillig ging liggen. De Korte kreeg gelukkig slechts geel, maar was het ook niet waard. De trainer van Heerenveen Olderikering of zo, was niet netjes tegen de arbitrage en kreeg ook rood.

Na rust was het klaar. Ook de supporters wilde "bloed, zweet en tranen "zien tegen negen man. NAC zette aan en de gelijkmaker kwam dus niet onverwachts. Te Vrede maakte de gelijkmaker. En door ! Rosheuvel kwam op dreef. Hij speelde zich handig vrij en haalde keihard uit. Even later wilde Hahn een bal doeltreffend weg stompen maar deze kwam recht op het hoofd van Rosheuvel. Het was 4-2 en de tegenstander was gesloopt. Een zeer leuke wedstrijd als een supporter van NAC om te zien, alle mogelijkheden waren vanaf minuut 1 open. Gelukkig viel het een keer de goede kant op !

De viering van de overwinning in het supportershome stond ook in het teken van het afscheid van directeur Justin Goetzee. De samenwerking tussen de supportersvereniging en NAC ( Justin ) heeft nooit ter discussie gestaan. Hij is ook via de voordeur bij NAC weg gegaan. De supportersvereniging heeft hem wat cadeautjes aangeboden. Een oude fietspomp en botjes, hij gaat tenslotte naar een schaatsploeg. Ook het museum heeft hem een aandenken gegeven, hiermee dus ook de goede samenwerking onderstrepend. Justin bedankt, en veel succes bij de schaatsploeg Jumbo.

Er waren ook spelers natuurlijk voor de supporters en de loterij. Publiekslieveling Greg Leigh en Arno Verschueren waren te gast in ons home. Het was er gezellig druk en hopelijk komen er meer van dit soort avondje. Fijne jaarwisseling !

Foto's in het supportershome zijn genomen door Boudewijn Barendse waarvoor dank !