NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Fortuna Sittard 2-3

Geplaatst op: 19 september 2018

Gelukkig is het einde van de competitie nog lang niet in zicht. Er is nog genoeg tijd en ruimte om de jongens wel aan het voetballen te krijgen. Wat gevreesd werd in de voorbereiding, is inmiddels wel de kille werkelijkheid geworden. Tegen een ‘mindere’ tegenstander was het voetballend wederom beneden peil.

Het gekke is dat de gedroomde bliksemstart er wel was. Al na een kleine 5 minuten spelen lag de bal in het netje. Een splijtende pass van Fernandes werd koelbloedig afgemaakt door spit te Vrede. Publiek op de banken en niks aan het handje, zou je denken. Snel op zoek naar de tweede treffer om de ploeg, met nog geen overwinning achter zijn naam, opnieuw met lege handen naar huis te sturen. Maar niets was minder waar. NAC liet zich de wedstrijd volledig ontglippen en Fortuna nam het initiatief op zoek naar de gelijkmaker. Op de tribune voel je het aankomen, hoe hard je ook schreeuwt. Verschueren wist dit nog eenmaal te voorkomen maar in de 41e minuut was het dan toch raak. El Massaoudi was de gelukkige voor Fortuna. Onder een fluitconcert verlieten de spelers vervolgens het veld. Misschien terecht maar wij blijven NAC, zijn veel gewend en blijven zeker achter de ploeg staan! Dus fluit je tegenstander uit en niet je eigen ploeg.

Met twee wijzigingen begon NAC aan de tweede helft. Sporkslede en Kasteneer mochten nieuwe impulsen brengen. Tot verbijstering van de NAC-aanhang pakte dit compleet anders uit. Tot tweemaal toe werd er defensief geblunderd waardoor in de 53e minuut al de 1-2 op het scorebord verscheen. Ook na het doelpunt bleek NAC onmachtig een vuist te maken tegen de promovendus. Als donderslag bij heldere hemel kopte Kasteneer in de 71e minuut de gelijkmaker binnen uit een vrije trap. Een punt dan maar als maximaal resultaat. En zelfs dat wist NAC niet over de eindstreep te trekken. Met nog 8 minuten op de klok maakte Nunaj de 2 -3 voor Fortuna. En dat nog geeneens onverdiend…. The End.

Na Excelsior opnieuw bedrukte gezichten die het SV Home bevolkten. Het is niet goed en zal beter moeten, veel beter, was de algemene trend. Ook dit werd beaamd door Korte en Kasteneer die tekst en uitleg kwamen geven. Zondagmiddag… 2-3 verlies… Niet bepaald ingrediënten voor een feestje. Op naar de volgende dan maar. Hup NAC!