NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Emmen

Geplaatst op: 14 april 2019

Wat maakt een elftal een goed elftal ? Dat is een elftal, dat als een team samenwerkt en die zich kapot werkt om een goed resultaat neer te zetten. Is de tegenstander beter, ja dan is dat maar zo, maar je hebt er in ieder geval alles aan gedaan.

De tegenstander FC Emmen is een debutant in de Eredivisie, en volgens de wet van Bartjes, een gemakkelijke prooi voor NAC. Echter de heenwedstrijd werd verloren, maar toch hadden wij iets recht te zetten, mede daarom. Het was wederom een strohalm die gepakt moest worden met beide handen. Niet alleen waren ze het ook verplicht aan de supporters die zoals altijd wel 100 % achter het cluppie blijven staan. Vooraf een leuke gele sfeeractie en gezang ter ondersteuning van op het veld opkomend NAC. Het kan eigenlijk niet mis gaan.

Het begon niet echt met onder druk zetten van Emmen, maar wederom proberen met combinatievoetbal bij de tegenstander een gaatje te vinden, om een doelpunt te maken of op zijn minst een kans te creëren. Emmen kwam regelmatig gevaarlijk in de counter naar voren. En na een kwartier hadden ze het net gevonden, door maar weer eens door de benen van Benjamin van Leer te schieten. Hierna was het getoonde voetbal ban beide kanten niet om aan te zien. In plaats van de ruggen te rechten, werd het spel omgezet in angstvoetbal. De wissel van Mounir in de eerste helft zou voor de rest een teken moeten zijn voor de anderen om er op te klappen.

De tweede helft was het zicht niet veel anders. Kansen weliswaar over en weer, maar niemand die de trekker over kon halen. Emmen vond het wel best, en ging wat tijd trekken en blessures faken. Deze stand gaf Emmen wat lucht, en NAC onrust. Dat een paar minuten voor tijd de gelijkmaker valt, door ook een fout van de keeper, was typerend voor de wedstrijd. Palmer Brown joeg de bal in de touwen. We moeten er nog steeds in blijven geloven, maar je directe concurrenten, blijven ook hun punten pakken. Laten we maar geloven in een Hans Klok momentje.

In het supportershome waren de spelers Daan Klomp, Giovanni Korte en Luka Ilic te gast in ons mooi supportershome.