NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Excelsior 2-1

Geplaatst op: 21 september 2019

Een van de finales die NAC moet spelen in de keuteldivisie, is de wedstrijd tegen Excelsior. Vooraf zwaar beladen want degene die wint behoudt de aansluiting met De Graafschap, als deze ook hun wedstrijd zou winnen.Met een bijna vol stadion als de twaalfde man, moet het kwartje toch eens de goede kant opvallen.

In het begin zat alles vast op het middenveld, en Excelsior zetten druk op de achterhoede van NAC. Het was daarom moeilijk om een goed aanspeelpunt te kunnen vinden, waardoor het rommelig bleef aan beide kanten. Sidney van Hooydonk begon in de basis en dat was ook het geval met Jethro Mashart. Met wat speldeprikjes over en weer werd de tweede helft doelpuntloos gehaald.

De tweede helft echter was van betere kwaliteit. Brood nam veel risico door Roger Riera te wisselen met Othmane Boussaid, maar hij wilde voor de winst gaan, dat was duidelijk met die wissels. Het kwam ten goede, er werd een paar doelgericht geschoten, maar de keeper van Excelsior hield nog effe stand. Ivan Ilic nam na een tweetje met Sidney de bal op de slof en deze ging diagonaal de kruising in. Het stadion ontplofte zowat. Na niet goed opletten van verschillende NAC-spelers scoorde invaller Omarsson. NAC en Excelsior gingen nu beide voor de winst. Maar... hun hebben Sidney niet. Een typische spitsen doelpunt, voor de man kruipen, en in de verste hoek knallen. Ja, en NAC liet zich niet meer pakken zoals bij Volendam. Op naar Top Oss.

In het supportershome was het hardstikke gezellig, uiteraard kwam dat mede door de overwinning. Er waren dit keer 4 spelers in het home, te weten Jordan van der Gaag, Chiel Kramer en Jean-Paul van Hecke. Wat later schoof Sidney van Hooydonk zich bij het drietal. De supporters gingen even gezellig door met ouwehoeren en biertje drinken.

Foto's westrijd: Peter Visser
Foto's home: John van Dongen