NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Excelsior 0-2

Geplaatst op: 26 augustus 2018

Een verschil van dag en nacht, de wedstrijd tegen de superboeren en deze tegen Excelsior. Een compact spelende tegenstander en een onmachtig NAC resulteerde in teleurstellend resultaat. Geen enkele speler haalde zijn niveau en waar Excelsior vooraf voor een punt had getekend, gingen ze nu met de volle buit terug naar Kralingen.

Bij aanvang van de wedstrijd leek NAC toch echt andere intenties te hebben. Er werd stevig gevoetbald wat al snel resulteerde in geel voor Koch en Nijholt. Dit signaal werd echter niet opgepikt door de rest van de ploeg waardoor Excelsior met goed combinatievoetbal toch echt de bovenliggende partij werd. Slecht uitverdedigen resulteerde dan ook in de 15e minuut in een 0-1 voorsprong voor de Kralingers. Messaoud kreeg in de zestien de bal voor zijn voeten en haalde direct uit, onhoudbaar voor de debuterende Niemczycki. NAC was even uit het veld geslagen en wist hier eigenlijk weinig tot niets tegenover te stellen. De volgende grote kans was dan wederom voor de bezoekers. Niemczycki was deze keer wel succesvol en tikte de bal van Omarsson op de lat. Even veerde het stadion op toen Leigh van dichtbij de gelijkmaker leek binnen te tikken. Helaas werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Ook de vrije trap van Ilic trof geen doel dus werd met een 0-1 achterstand de kleedkamer opgezocht.

Met het inbrengen van Fernandes voor Nijholt wilde NAC de tweede helft wat meer aanvallende impulsen creëren. Dit liep echter anders dan verwacht. Het was Fortes die in de 54e minuut Excelsior na een prima counter op 0-2 zette. Opnieuw een domper waar NAC zich overheen zou moeten zetten. De NAC-aanhang voelde dit perfect aan en ging nog maar eens massaal achter de ploeg staan. Kasteneer was met een afstandsschot dat net over ging dichtbij de aansluitingstreffer. Deze treffer leek in de 69e minuut op een presenteerblaadje te worden aangeboden. Mattheij blokkeerde een schot met de hand en na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. Typerend voor de avond miste te Vrede de penalty. Zijn inzet werd vrij eenvoudig gekeerd door keeper Stevens. Wat het kantelpunt van de wedstrijd had moeten en kunnen worden, was nu het teken dat de buit binnen was voor Excelsior. NAC verzandde weer in het eindeloze gebrei met de bal en wist geen moment meer echt gevaarlijk te worden. Einde verhaal, einde wedstrijd, 0-2.

Teleurgestelde gezichten kwamen omhoog naar ons sv home. Na de winst tegen de Graafschap waren de verwachtingen misschien iets te hoog gespannen. De meeste supporters kwamen tot de conclusie dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar ach, wij zijn NAC en wij zijn wel wast gewend! Enigszins verbaasd liepen Ilic en Klomp het sv home binnen. Een bescheiden applaus viel hen ten deel want de NAC-aanhang staat achter haar spelers! Zo werd de teleurstellende avond toch nog positief afgesloten. Wie het licht uitdeed is (nog) niet bekend maar gezellig werd het alsnog. Hup NAC!

Foto's van de wedstrijd: Peter Visser
Foto's home: John van Dongen