NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Emmen beker

Geplaatst op: 1 november 2019

Verder willen bekeren is dat wel ideaal als men mee wilt draaien voor het kampioenschap KKD ? Meningen zijn daar over verdeeld, maar anderzijds veel supporters vinden van wel. Je doet wedstrijdritme op en hoe verder hoe lastiger de clubs waar je tegen moet. De wedstrijd tegen Emmen is de eerste aanzet, dat het niet makkelijk zou gaan was van tevoren wel bekend. Tijdens het opkomen van de spelers rolde er op de B-Side een meterslange spandoek naar beneden. Hier werd aandacht gegeven aan de Poolse bevrijding 75 jaar geleden. Breda Loco’s kunnen dit soort spandoeken maken als geen ander. Het stadion werd voor die wedstrijd voorzien van een andere naam als eerbetoon voor de Poolse bevrijders: Het Stanislaw Maczek Stadion

NAC begon de eerste helft met druk zetten en dat resulteerde en een aantal kansen voor van Hooydonk. Een schitterende solo Ivan Ilic met overzicht naar van Hooydonk die feilloos de bal in de touwen joeg. Verschillenden kansen werden onbenut door NAC, die zeker niet de mindere was. Net voor rust maakte Chacon gelijk in tweede instantie toen een schot werd gekeerd door Olij. Dus was het 1-1 tot aan de rust.

Na rust bleef NAC redelijk goed voetballen. Een vrije trap en een goed ingekopte bal van Riera, liet de keeper van Emmen kansloos. Emmen moest dus uit zijn schulp komen, en NAC zou daar hopelijk van kunnen profiteren, omdat vooraan veel snelheid zit. Maar door zwak verdedigen kreeg de Leeuw een kopkans die hij feilloos verzilverden. Dus het werd spannend nog einde van de wedstrijd. Na een voorzet van Boussaid, kreeg Stokkers zijn hoofd tegen de bal, en kopte deze in de rechter onder hoek van het doel. Het stadion ging uit zijn dak natuurlijk. We gaan in ieder geval naar de tweede ronde.

In het supportershome was het rustig en laat. De loterij ging overigens wel door.

Foto’s van de wedstrijd: Peter Visser