NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-De Graafschap 2019

Geplaatst op: 22 oktober 2019

Het zou fantastisch zijn geweest als NAC gewonnen had van de Graafschap, hiermee zet je een directe concurent op punten achterstand. Een nieuw record denk ik voor een KKD-wedstrijd wat aantal toeschouwers betreft, namelijk bijna 18.000. Dus klap er op zou ik zeggen ! Vooraf werd Olij even in het zonnentje gezet als beste keeper van de eerste periode. En terecht dat deze aan hem was toegekend.

Maar... in de eerste minuut kwam NAC op achterstand door verkeerd dekken en verdedigen en de korte hoek werd de bal ingekegeld. Niks niet opbouwen van spanning, nee gelijk aan de bak. Dat was een tegenvaller voor NAC. En wat hadden we weer een prutser van een scheidsrechter zeg. Dat deze ... uit Tilburg komt werd meteen duidelijk door zichtbaar tegen NAC te fluiten. Onterechte gele kaarten en weggeven van vrije trappen aan de Graafschap, zag je dat hij een eigen idee had wat voetballen betreft. Maar goed genoeg over hem, NAC zelf deed er ook niet veel aan. Hier en daar een tegenstootje, maar geen veldoverwicht. Overmaat van ramp kreeg Verschueren nog een directe rode kaart door een lompe overtreding op Vet.

Dus bakkie doen, en maar proberen om de achterstand in doelpunten niet groter te laten worden. We begonnen dus met 10 man en het was duidelijk dat NAC in ieder geval niet naar de slachtbank gebracht wilde worden. Een metaformose bleek de tweede helft te worden. Er werden nog twee spelers gewisseld en dat gaf nog eens extra druk op het doel van de Graafschap. Via een kluts scoorde Dogan, en de vlam was in de pan. Kleine kansen, grote kansen en enorme kansen maar NAC kwam niet aan scoren toe. Het enige lichtpuntje is dat NAC getoond heeft dat het wel NOAD heeft, waarom dit niet laten zien de gehele wedstrijd ? Zo spelen win je bijna elke wedstrijd, en nog meer supporters zullen nog meer vol achter NAC staan. Hopelijk een wijze les tegen Roda uit.

Foto's wedstrijd: Peter Visser