NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Ajax 2018-2019

Geplaatst op: 30 november 2018

Na alle commotie ronde ‘black Friday’ wachtte de NAC-aanhang een ‘bleke Zaterdag’. In de eredivisie steken twee ploegen met kop en schouders er bovenuit en één daarvan kwam op bezoek in Breda. Niet echt lekker wanneer je onderaan staat en tevens een aantal basisspelers moet missen.

Ajax, dus. De sfeer in het volgepakte Rat Verlegh stadion was gelaten. Hoe gaan we partij bieden tegen de Amsterdammers die momenteel de tweede plek bezitten. Het antwoord was verdedigen, verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen. Sommige supporters zagen een solide NAC, anderen een laffe vertoning. Met heel af en toe een speldenprik werd het in ieder geval geen spetterende eerste helft van NAC zijde. Een eerste helft die 5 minuten voor het einde werd afgesloten met een 0-1 achterstand. Uit een corner zat van Leer er compleet naast en werd de bal binnengelopen door de debuterende Mashart. En ja, die hoort bij NAC. Jammer voor de deze jongen die overigens wel een prima wedstrijd speelde.

Na rust leek NAC even aan te zetten. Een goed vrijlopende te Vrede legde de bal terug op Nijholt die zijn schot nipt zag gekeerd door keeper Onana. Een paar minuten later was Ajax echter alweer gevaarlijk dicht bij de 0-2. De inzet van Neres belandde gelukkig op de paal en meisje Dolberg gleed maar weer eens uit zodat de rebound ver over ging. Een minuut later lag de bal er alsnog in door een prima volley van Labyad. Ajax bleef druk zetten en het was wachten op de 0-3. Toch was het te Vrede die na een voorzet van Rosheuvel de kans kreeg op de aansluitingstreffer, en dan weet je het maar nooit. Die verrassing zat er voor de zoveelste keer niet in. Huntelaar maakte nog de 0-3 maar daar kraaide geen haan naar. Het begon en eindigde als een bleke zaterdag,

Een aantal spelers, waarvan er één beloofde zijn vader eens mee te nemen, kwamen toch naar boven in het sv home. Het is niet leuk om telkens uit te moeten leggen waarom het niet loopt dus respect voor deze jongens. Na een aantal biertjes werd het alsnog een gezellige avond want ach, winnen van Ajax doe je niet zo vaak. Dus wanneer dat wel gebeurt….