NAC-Feyenoord
De start van de eerste helft gaf een vertrouwd beeld. Niet altijd succesvol maar wel zoals de fanatieke aanhang het wel zien. Vechtlust en strijd om de tegenstander te overrompelen. In het veld maar ook daarbuiten. Trainer Vreven liet iets te duidelijk merken welke passie hij in zich heeft en werd in de 5e minuut al weggestuurd door scheidsrechter Nijhuis. Wederom de tribune en met een voorwaardelijke straf hangt hem vermoedelijk een fikse schorsing boven het hoofd. Aanleiding was een overtreding die keeper Jones maakte op aanvaller Sadiq binnen de zestien. Een penalty had niet misstaan maar Nijhuis dacht daar anders over. NAC bleef de aanval zoeken op zoek naar de openingstreffer. Het was opnieuw Sadiq die er vanaf eigen helft vandoor ging. Zijn pass op Agyepong werd teruggelegd maar het schot ging recht in de handen van keeper Jones. In de 16e minuut liet NAC-goalie Bertrams zien waarom hij de eerste man is. Een moeilijk zichtbaar schot van Boëtius werd prima gepareerd en hield daarmee de wedstrijd (nog) in evenwicht. Niet veel later was het toch raak voor Feyenoord. Toornstra tekende voor de 0-1 tot grote teleurstelling van de NAC-aanhang. NAC bleef echter strijdbaar met de boomlange Sadiq als aanvalsleider. Door zijn loopactie wist hij voor Jones te komen die de bal nog wist te keren. De prima meegelopen Ambrose wist echter de rebound wel te verzilveren. Met deze terechte 1-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was nog maar koud begonnen of Sadiq liet opnieuw van zich horen. De spits liep na een terugspeelbal in op keeper Jones en gleed wat ongelukkig tegen hem aan. Voor de tweede keer dit seizoen beging deze een enorme blunder en gaf Sadiq een duw waardoor deze binnen de zestien ten val kwam. Niet gezien door Nijhuis maar wel door zijn assistent. Penalty en geel voor Jones was het resultaat. Sadiq eiste deze op om de heerlijke stand van 2-1 op het scorebord te zetten. NAC bleef de aanval zoeken en het was weer Sadiq die op aangeven van Angelino bijna de 3-1 binnenschoot. Sadiq…. een nieuwe cultheld staat op in Breda. Er wordt al gezongen ”Liever Sadiq in de spits, dan weer een kansje gemist!”. Het laatste deel van de tweede helft begon Feyenoord, mede door het inbrengen van Van Persie, meer druk te zetten en werd het billenknijpen voor de NAC-aanhang. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Toch ging het in de 92e minuut nog bijna fout. Op aangeven van Toornstra werkte Basacikoglu de bal gelukkig over het doel zodat de derde helft vol gas kon worden ingezet. Het was werkelijk een heerlijk avondje NAC waar we trots op mogen zijn.

Boven in het SV Home was het weer ouderwets druk. Handenschuddend en omhelzend begroetten de supporters elkaar om onder genot van een (waarschijnlijk meerdere) consumptie deze mooie overwinning te vieren. Spelers Mets en Horsfield deden volop mee en ook Schoofs liet zijn gezicht nog even zien. Het lijkt erop dat zowel spelers als supporters eindelijk het vertrouwen hebben gevonden dat het helemaal goed gaat komen dit seizoen.

Foto's
Pagina  1  2  3  4  5    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu