NAC-FC Utrecht
Een afsluiting van het jaar met een overwinning op FC-Utrecht is natuurlijk geweldig voor de supporters. Vooraf was het allemaal niet zo van zelfsprekend. Utrecht heeft een goed elftal met daarbij een spits die we allemaal kennen. Hij zit waarschijnlijk op de bank maar Cyriel Dessers zal er wel inkomen.

In het begin van de wedstrijd zetten Utrecht druk op NAC. Hier moest NAC een antwoord op vinden, want spelhervattingen van achteruit werd daardoor bemoeilijkt. Maar wij hebben Manu Garcia. Onze Spaanse balgoochelaar strooide regelmatig met slimme steekballetjes en demarreerde er vaak op los. Hij leek wat minder aanwezig maar was heel belangrijk in het concept. Ja, en dan Angelino. Hij wordt met de dag beter wat aanvallende capaciteiten betreft. Hij strooit met prachtige voorzetten en hij zorgt dat de tegenpartij gek van hem wordt. Na een hoekschop krijgt hij de bal retour van Manu en zetten we hem gelijk voor waardoor Pablo Mari deze genadeloos in kan koppen. Op het einde van de eerste helft was Cyriel er toch ingekomen, doordat die andere "Utrecht spits" geblesseerd was geraakte, maar hij kon gelukkig nog niets uitrichten voor de thee. 

De tweede helft begon als de eerste helft. Druk van Urecht en een spelmakend en voetballend NAC. Er waren aan beide kanten kansen, maar NAC maakte het eerste gebruik van die mogelijkheden. Een lage voorzet, waar Rai Vloet over de bal maaide, werd vakkundig afgemaakt door Thierry Ambrose. Te mooi om waar te zijn. En onze eigen Cyriel maakte het weer spannend door een tegen doelpunt te maken. Het viel op dat we niet achteruit gingen voetballen. De druk werd wel hoger, en dan wordt altijd wel wat chaotischer voor onze goal, maar we bleven voetballen. In de blessuretijd kreeg NAC nog een vrije trap. Angelino ging er achter staan en krulde deze tergend traag over het muurtje in de kruising. Een geweldige afsluiting van die wedstrijd alsmede van het jaar. Verdiend gewonnen, tactisch steeds sterker wordend en niet te vergeten een voetballende ploeg. Vasthouden deze gedachte voor de rest van het seizoen.

In het supportershome was het natuurlijk een gezellig samen zijn. Waar Robbie Haemhouts en Bodi Brusselers zouden eigenlijk komen, maar een goede vervanger was Bart Meijers. Ook Stijn Vreven nam de moeite om eens langs te komen. Iedereen wilde met deze praatgrage gast op de foto. Enne, oud spelers kwamen ook eens een kijkje nemen in ons supportershome. Jacques Vissers, Adrie Pelkmans en Frans Vermeulen met hun vrouwen. Ze vonden het geweldig, dus ze komen nog weleens langs beloofde ze.

En nogmaals, iedereen nog fijne dagen en een gezond en gelukkig 2018.

Foto's
Pagina  1  2  3  4    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu