NAC-FC Twente
NAC startte de wedstrijd prima. Fel afjagen en volle bak druk zetten was duidelijk de opdracht die de mannen mee hadden gekregen van trainer Vreven. Al snel leidde dit tot gevaarlijke schoten van Ambrose en Vloet. Helaas bleek deze storm in een glas water te zitten. Zonder reden sloop de onzekerheid in de ploeg en werd de bal voornamelijk achterin rond gespeeld. Ambrose belandde weer op zijn eiland, Korte werkt keihard maar mist de effectiviteit en op links voorin is al helemaal geen speler te bekennen. Voor FC Twente was dit het sein dat er wel degelijk iets te halen viel in Breda. Een vrije trap op randje zestien deed het stadion huiveren. Tot grote opluchting van 17.500 aanwezigen belandde de bal in de muur. Het laatste kwartier bleef een onmachtig NAC een gaatje zoeken in de Twentse verdediging met een negatief resultaat. Met de brilscore zocht men de kleedkamer op.

Al na 3 minuten in de tweede helft kwam hier verandering in. Ook de derde keeper dit seizoen bleek niet onfeilbaar. Een lastig afstandsschot van Assaidi glipte uit de handen van Bertrams en rolde via de paal binnen. Terecht of onterecht, de 0-1 verscheen op het scorebord. Het was nu aan NAC om de rug te rechten wat niet meevalt voor zo’n jonge ploeg. Twente ging meer druk zetten om snel de tweede treffer te kunnen maken. Het was aan Meiers en Mari te danken dat de 0-1 gehandhaafd bleef. Toch viel in de 60e minuut de gelijkmaker. Een doorgekopte bal uit een corner belandde voor de voeten van Ambrose die zich geen moment bedacht. Via een Twente speler was het keihard raak. Erg lang kon de NAC-aanhang hier niet van genieten. Opnieuw Assaidi verschalkte Bertrams met een overigens prachtig afstandsschot in de kruising. En deze treffer kwam NAC niet meer te boven. De ploeg was geen schim van de strijdlustige troep wolven die vorige week Willem II aan het wankelen bracht. Er volgde nog wel een spectaculair slot. In blessuretijd zag de slecht leidende scheidsrechter Mulder een handsbal in de zestien van Twente compleet over het hoofd. In de daaropvolgende counter vloerde Bertrams de aanstormende Slagveer en kon hij met rood vertrekken. Einde wedstrijd, einde illusie, einde hoop, einde alles.

De speler die zich wel positief heeft ontwikkeld kwam nog een kijkje nemen in het SV-home. Veel supporters waren al teleurgesteld naar huis maar dat was voor Meiers geen reden om snel weer weg te gaan. De avond werd afgesloten met “een balletje van Schraven” zodat niemand met een leeg gevoel naar huis hoefde te gaan!

  

Foto's
Pagina  1  2    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu