NAC-Excelsior 2017
Met trainer Vreven hoog op de tribune werd vanaf de eerste minuut duidelijk dat NAC zich deze keer niet de kaas van het brood liet eten. Felheid op de bal en in de duels was het ontbrekende ingrediënt van de laatste weken dat nu wel aanwezig was. Dit resulteerde in de 8e minuut al tot een grote kans voor Angelino die door de bal met de hak mee te nemen zijn tegenstander tot figurant bombardeerde. De paal was echter de spelbreker voor dit potentieel mooiste doelpunt van het speelweekend. Niet veel later was er al kans nummer twee. Een afstandsschot van Allouchi werd door keeper Kristinsson in de voeten van Korte geslagen die op zijn beurt hoog over schoot. Kans nummer drie was voor Vloet. Goed gelopen op en steekbal verscheen hij in de zestien maar ook hij faalde door langs voor te schieten. Uiteindelijk in de 23e minuut was het wel raak. Weliswaar door een strafschop genomen door Ambrose maar daar maalde niemand om. NAC liet eventjes de teugels vieren maar gelukkig herpakte de ploeg zich snel weer. Aanvoerder Mari wist met een prima kopbal de lat te raken en dat was het startsein om de laatste 10 minuten weer vol gas te geven. Het mag een klein wonder heten dat met slechts een 1-0 op het scorebord de kleedkamer werd opgezocht.

Direct na rust werd onmiddellijk weer de aanval gezocht. Ambrose werd randje zestien getackeld en de tweede pingel was een feit. Diezelfde Ambrose tekende hiermee voor zijn tweede treffer door keeper Kristinsson de verkeerde hoek in te sturen. Gaandeweg begon nu Excelsior wat meer druk te zetten en begonnen onze jongens weer meer achteruit te lopen. Onnodig en bovendien gevaarlijk. In de 63e minuut schoot Van Duinen van zo’n 20 meter op doel. De prima keepende Bertrams gleed weg en de bal verdween, tot grote ontzetting van de NAC-aanhang, in het doel. Het zou toch niet weer…? Groot verschil met de laatste wedstrijden was dat er ditmaal geen paniek uitbrak. Angelino verscheen weer in de zestien en had de 3-1 op zijn pantoffel. Helaas ging zijn inzet voorlangs. De buit werd binnengesleept in 73e minuut door invaller Fernandes. Zijn toch niet onhoudbare schot werd door de keeper in het doel geranseld. Een zucht van verlichting ging door het stadion. Drie erg belangrijke punten, van nummer laatst naar plek 15 en…, komende vrijdag op naar de kruikjes!

In het SV-home werden Korte en James ‘er staat een Horse in the Field ’toegejuicht door de tevreden supporters. Op hun beurt waren de spelers zeer tevreden dat ze de hondstrouwe aanhang eindelijk konden belonen. Hopelijk de opmaat voor nog meer mooie avondjes NAC. Of het nu thuis of uit is.

Foto's
Pagina  1  2    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu