NAC-RKC 08-04-2016
Met drie wisselingen in de basis begon NAC aan de volgende wedstrijd op weg naar de play-offs en hopelijk promotie naar de eredivisie. Lazic, Pedro en Duarte mochten laten zien waarom zij een basisplaats zouden moeten hebben. Helaas, en dat gold niet alleen voor hen, was dit aan niets af te lezen. Er werd slap en inspiratieloos gevoetbald waarbij wel gezegd moet worden dat elke tegenstander zich in het Rat Verlegh stadion ingraaft. Wachtend op dat ene kansje en snel weer terug naar eigen zestienmetergebied is klaarblijkelijk het motto. Eigenlijk was het enige wapenfeit van NAC de kans van Unal die een verkeerde terugspeelbal oppikte. Zijn schot ging, via een RKC been, over en daarmee is de eerste helft zo’n beetje beschreven. RKC was een aantal keren dreigend vanuit de counter maar gelukkig was ten Rouwelaar op zijn hoede en ging men met een teleurstellende 0-0 de rust in.

Direct na rust leek er wat meer vuur in het spel van NAC te komen. Opnieuw Unal en Ars kregen kansen die echter niet scherp werden ingezet. En zoals de ijzeren voetbalwet luidt: als hij er aan de ene kant niet ingaat, gebeurt dat wel aan de andere kant. En zo geschiedde, een schot van van Arnhem werd aangeraakt en ten Rouwelaar stond bevroren aan de grond, 0-1. De volgende anticlimax voor de bijna 16.000 aanwezigen. Het werd wachten tot de laatste 10 minuten totdat NAC eindelijk het vuurtje aanwakkerde. Nieuwendaal kreeg rood en had moeite om van het veld te gaan waardoor het stadion ontplofte. De spelers pikte dit goed op en de jacht op de gelijkmaker werd geopend. Ars was de gelukkige die met een tegendraadse kopbal de gelijkmaker binnenhaalde. Helaas werd zelfs met de 5 minuten extra tijd en nog een rode kaart voor RKC speler Verkoelen de overwinning niet over de streep getrokken. Opnieuw een teleurstelling en er zal voor de play-offs toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Zoals vaker dit seizoen kwamen er bedrukte gezichten naar boven in het sv home. Met de play-offs in het achterhoofd was dit nou bepaald niet de wedstrijd die we hadden willen zien. Die mening werd ook gedeeld door Matic en Bohrassasar die tekst en uitleg kwamen geven over het vertoonde spel. Totaal onverwacht verscheen er ook nog eens het lachende gezicht van tweede keeper Noppert die zijn familie een stukje Brabantse gezelligheid wilde laten ervaren. En dat is hem prima gelukt! 

Foto's
Pagina  1  2  3    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu