NAC-Achilles`29
Met o.a. een Dingsdag in de basis en Stam op de rechtsback positie begon een gewijzigd NAC zo langzamerhand traditiegetrouw erg fel aan de wedstrijd. Al na 4 minuten spelen leverde dat een kans op voor Lazic die zijn inzet gekeerd zag door doelman Ter Wielen. Ook Ars (bal van de lijn) en Ünal (wederom Ter Wielen) zagen hun inzetten gekeerd. Zoals je mocht verwachtten en ook gebeurde was het balbezit grotendeels voor NAC. Achilles kwam duidelijk niet voor de overwinning wat het spelbeeld nou niet bepaald aantrekkelijk maakte. Het schijnt ook een traditie te worden dat de tegenstanders in het Rat Verlegh stadion zich massaal ingraven rond eigen zestien meter en hopen op een countertje of dood spelmoment om te scoren. Gelukkig kwam dat dode spelmomentje aan de andere kant. Van Wierden kroop bij een corner voor zijn tegenstander en kopte de 1-0 binnen vijf minuten voor het rustsignaal. Toch enigszins een opluchting om met een voorsprong aan de thee te gaan.

Ook na rust kwam NAC voortvarend uit de startblokken. En meteen was er resultaat. Tot zijn eigen verbazing zag Stam zijn voorzet (Ja u hoort het goed….VOORZET!) in eigen doel geslagen worden door Ter Wierden. Maar NAC blijft natuurlijk NAC. Terwijl de spelers nog in de euforie verkeerden van de 2-0 lag de bal er aan de andere kant weer in. Na vlot combinatiespel van Achilles en onoplettendheid van NAC wipte Hendriks listig de bal over Ten Rouwelaar. De 11 meegereisde Achilles supporters gingen uit hun dak want als NAC een tegentreffer incasseert…… In het vervolg van de wedstrijd kwamen er een aantal kansen over en weer. Aan NAC zijde mocht de jonge Ünal het twee keer proberen vanuit een vrije trap aan de zestien. Met een kromme bal over de muur ging dit tot twee keer toe erg aardig. Belooft nog wat voor de toekomst. Echter geen doelpunt dus bleef het billenknijpen. Pas in de blessuretijd schoot Matic, tot grote opluchting van de aanhang, de 3 punten binnen. Eindstand 3-1 en met het puntenverlies van VVV toch weer iets ingelopen.

Een gematigd tevreden publiek kwam na afloop de wedstrijd analyseren in het SV home. Het zijn wel 3 punten maar het voetbal was nou niet bepaald oogstrelend. Hierover werd uitgebreid tekst en uitleg gegeven door Damen, Gorter en Noppert die in het SV home verschenen. Ook voor spelers is het moeilijk uit te leggen waar het nu precies aan schort. Het einde van het seizoen begint langzaam aan in zicht te komen en we hopen dat we met diezelfde spelers na play-offs kunnen proosten op de ‘goede’ afloop, de eredivisie. Wie het weet mag het zeggen!

Foto's
Pagina  1  2  3    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu