NAC-Fortuna 19-02-2016
Met een basisplaats van ons eigen Gradje Damen startte NAC fel op zoek naar een snelle openingstreffer. Het team was op meerdere plekken gewijzigd en het lijkt erop dat Dijkhuizen nog steeds op zoek is naar de juiste balans. Al na 2 minuten was het bijna raak. Uit een vrije trap van Verbeek ontstond al een scrimmage voor de goal en de daarop volgende corner belandde voor de voeten van Naah. Zijn schot spatte helaas op de lat uiteen. Het was duidelijk dat Fortuna geen vuist kon maken zodat NAC, zoals vaker in thuiswedstrijden, de bovenliggende partij was met het meeste balbezit. Toch duurde het nog tot de 18e minuut voordat het publiek op de banken kon. Een hard werkende Ars kaatste de bal op Naah die beheerst binnen schoot. Ook na deze 1-0 bleef NAC gas geven en volgde aanval op aanval. Een klein kwartiertje later was het weer raak. Seuntjens passeerde binnendoor een aantal verdedigers en rondde knap af in de verre hoek. Niet veel later in de 41e minuut had het publiek extra redenen om hard te juichen. Eigen jeugdspeler Damen kopte op aangeven van Verbeek de 3-0 binnen! Goed voor het zelfvertrouwen en heerlijk om te zien hoe hij op het veld gefêteerd werd door zijn teamgenoten. Met deze prima tussenstand ging men de rust in.

Kort na rust kwam Fortuna al met 10 man te staan. De Regt kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Naah en kon vertrekken. Dit betekende voor NAC dat het nog moeilijker zou worden de Limburgse muur te slechten. Gelukkig wist Verbeek al snel, met een beetje geluk, het net te vinden voor de 4-0. Trainer Dijkhuizen besloot de druk nog wat meer op te voeren. Verdediger Pedro werd gewisseld voor de naar men zegt talentvolle spits Ünal. Aan hem om zijn kwaliteiten bij zijn debuut ten toon te spreiden. En dat deed hij! Naast Ars in de spits stichtte hij al gauw gevaar. Met een goede loopactie en op aangeven van Verbeek kwam hij in de 63e minuut alleen voor keeper Kaya te staan. Koelbloedig als een echte spits betaamd rondde hij de aanval af met de 5-0. Scoren bij je debuut, daar droomt iedere speler van…. Net als bij het doelpunt van Damen werd er net iets harder gejuicht. Het lijkt erop dat de NAC aanhang een nieuwe held in haar armen kan sluiten. Dat belooft wat voor de resterende wedstrijden. Ondanks nog vele doelpogingen en kansen bleef de 5-0 op het scorebord. Het was geen sprankelende wedstrijd maar over het eindresultaat kan men best tevreden zijn.

Nieuweling maar inmiddels vaste waarde Kevin van Diermen verscheen na afloop in het SV Home. Op eigen verzoek omdat hij de fanatieke NAC aanhang hoog heeft staan. We zijn blij dat er gelukkig nog spelers zijn die het wel belangrijk vinden met hun achterban in contact te komen. Op het veld moet het gebeuren maar zonder de steun op de tribunes kom je als voetballer niet ver. En die steun hebben ze keihard nodig voor de beoogde promotie naar het hoogste niveau.

Foto's
Pagina  1  2  3    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu