NAC- Go Ahead Eagles 14-03-2015
De explosie van geluid moet in de wijde omtrek van het Rat Verlegh stadion gehoord en gevoeld zijn. De niet meer verwachte winnende treffer van ’Adje’ Tighadouini bracht niet alleen de supporters maar ook de complete selectie en staf in extase. De broodnodige 3 punten waren binnen!

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat NAC met gierende zenuwen op het veld stond. De wil om te winnen was wel degelijk aanwezig maar niet ten koste van alles, zo leek het in de beginfase van de wedstrijd. Met uitzondering van de 6e minuut dan waarin een schot van Seuntjes rakelings voorbij het doel van Go Ahead keeper van der Hart ging. De eerste tegenstoot van Go Ahead kwam in de 17e minuut toen ten Rouwelaar zich uit moest strekken om de vrije trap van v.d. Linden tot corner te verwerken. De grootste kans voor NAC in de eerste helft kwam op naam van Falkenburg die compleet vrij voor het goal de voorzet van Seuntjes naast kopte. Eigenlijk een kans die een spits altijd moet benutten. Een paar minuten later ging een afstandsschot van Overgoor rakelings langs het NAC goal. Gelukkig voor ons stapten de mannen met een 0-0 ruststand van het veld.

In de tweede helft probeerde NAC wat meer druk te zetten op Go Ahead om zo de openingstreffer te forceren. Dit resulteerde in een enorme kans voor de Zeeuw in de 56e minuut. Na een pass van Marcellis gaf wederom Seuntjes de bal goed voor. Falkenburg liep onder de bal door waardoor de Zeeuw plotsklaps alleen voor de keeper stond. Helaas raakte hij de bal totaal verkeerd waardoor deze naast rolde. Even later vuurde Tighadouini nog een afstandschot af maar wederom stond keeper van der Hart in de weg. Oud NAC speler, en toch nog steeds kind van de club, Alex Schalk kreeg de volgende kans. Ten Rouwelaar reageerde echter adequaat en zijn inzet werd van korte afstand gestopt. Door deze inzet moest Schalk geblesseerd het veld verlaten. In de laatste 15 minuten werd het spelbeeld bepaald door Go Ahead. NAC kon alleen nog maar verdedigend een tandje bij zetten om toch nog een punt over de streep te zetten. Tot de 91e minuut… Het moment van Tighadouini. Vanuit de counter draaide hij vanaf links naar binnen om zijn zoveelste schot op van der Hart los te laten. En deze keer trof hij doel! De 1-0 was een feit en de o zo belangrijke 3 punten waren binnen.

De strijd in het SV home was er een van een ander kaliber. Het werd een ouderwetse ‘volle bak ambiance’ met veel gelach en de nodige consumpties. Vanwege de vele wisselingen in de selectie was het deze keer een verrassing wie van de spelers mee naar boven zou komen. Toen ze eenmaal boven kwamen zagen we de gezichten van nieuwkomers Ruben Ligeon, Divine Naah en jawel…. Matchwinner Adnane Tighadouini! Er werd gezongen, geklapt en er werden  foto’s, vooral veel foto’s gemaakt. Iedereen wilde met onze nieuwe helden op de foto. Voor deze jonge spelers ook een geweldige ervaring onze trouwe achterban zo los te zien gaan. Het feest ging tot in de kleine uurtjes door en het avondje NAC eindigde in een ochtendje… Maar wel met 3 punten in de pocket!

Foto's
Pagina  1  2  3    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu