NAC-Cambuur 20-02-2015
NAC – Cambuur

Eindelijk, eindelijk, eindelijk konden we weer eens drie punten bijschrijven op het schamele totaal van 15 punten dat er tot nu toe verzameld was. Na een nipte verliespartij, 3-2 in blessuretijd, uit tegen ADO wist NAC deze keer de overwinning wel over de streep te trekken. De ontlading in het stadion was groot. ‘Wij gaan niet opzij!’ galmde van de tribunes en met lachende gezichten maakte de spelers hun ereronde. Het geloof om de nacompetitie te ontlopen is weer terug.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd  werd gekenmerkt door een angstig voetballend NAC. De wil om een tegendoelpunt te voorkomen was groter dan de wil om te scoren. Cambuur was meer in balbezit en NAC kwam nauwelijks over de middenlijn. Gelukkig begon NAC in het tweede deel van de eerste helft te ontdooien en wat meer lef in het spel te leggen. De mouwen werden opgestroopt en onder aanvoering van Demy de Zeeuw werden de eerste plaagstootjes uitgedeeld. Dat de Zeeuw een aanwinst is behoefd verder geen uitleg. De speler heeft het naar zijn zin in Breda en vind het heerlijk weer volop in competitieverband te kunnen spelen. Ook het geluk was deze avond aan de kant van NAC toen Ogbeghe op de paal kopte. Verdedigend staat het stukken beter maar het blijft soms toch nog billen knijpen. Met  een 0-0 op het scorebord zochten de kletsnatte spelers de kleedkamer op.

 Na het terugkerende feestje op de B-side zagen we in de tweede helft een gretig NAC. Een keihard werkende Swerts en de Kamps, die onterecht zijn 11e kaart van het seizoen pakte, wisten keer op keer de bal te veroveren op het middenveld. Met de Zeeuw als aanspeelpunt leverde dit een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van Cambuur doelman Nienhuis. In de 63e minuut was het dan eindelijk raak. Met een perfecte dieptepass wist de Zeeuw Tighadouini op Nienhuis af te sturen. Met een schuiver in de lange hoek werd onder luid gejuich de 1-0 ingeluid. Gelukkig bleef NAC ook na de 1-0 druk zetten zodat Cambuur weinig ruimte kreeg om te voetballen. Een klutsbal van van der Weg op eigen paal zorgde tussendoor nog even voor een hachelijk moment. Maar ook in de tweede helft stond vrouwe Fortuna aan de zijde van ten Rouwelaar. Nadat de moegestreden de Zeeuw in de 86e minuut onder een daverend applaus het  veld had verlaten, besloot onze solide spelende Belg Gill Swerts ook nog een duit in het zakje te doen. Met een steekpass a la de Zeeuw stuurde hij opnieuw Tighadouini  de diepte in die op zijn beurt weer keurig afrondde. 2-0 en de buit was binnen! Dat Ogbeche ver in blessuretijd nog 2-1 maakte, mocht de pret niet drukken. Want zelfs in laatste allerlaatste minuut creëerde NAC via Falkenburg nog een enorme kans waarbij er zelfs nog een penalty gegeven had kunnen/moeten worden. Het fluitsignaal was echter het eindsignaal dus dat feestje ging niet door. Maar niemand die daar om maalde, de buit was binnen, eindstand 2-1!

Boven in het supportershome werd besloten de carnaval nog een dagje te verlengen. Lachende gezichten kwamen de trap op om onder genot van een biertje deze o zo belangrijke driepunter te vieren. De lang geblesseerde Drost stond met een grote grijns tussen de feestvierende NAC supporters. De opluchting was ook bij hem groot en hij beloofde snel wedstrijdfit te worden om zijn steentje bij te kunnen dragen voor het behoud in de eredivisie. Toen gedeeltelijk de verlichting uitviel leidde dit tot veel gejoel en gelach. ‘NAC heeft zeker de rekening weer niet betaald!’ was de meest gehoorde kreet. Dat in het donker stiekem Demy de Zeeuw omhoog geslopen was, hadden velen niet in de gaten. De speaker liet hem echter niet anoniem binnen staan en na de aankondiging werd hij onder luid applaus begroet. Wat ook Dirk Marcellis deed na zijn eerste thuiswedstrijd voor NAC, deed dus ook Demy de Zeeuw. Op de foto en een praatje met de supporters doet veel goed en zal bij velen enorm veel waardering opleveren. We zijn blij deze twee echte profs aan boord te hebben om ons NAC schuitje in veilige haven te loodsen.

Foto's
Pagina  1  2    Terug

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu