Sociaal jaarverslag 2010
Voorwoord:

Dit sociaal jaarverslag heeft betrekking op de periode februari 2010 tot februari 2011.

Na de winterstop 2010 pakte NAC de draad weer op. Sportief gezien waren de resultaten

redelijk te noemen. In de eerste kwartaal kwamen er geruchten in omloop dat het bij NAC financieel in puinhoop was. Hoe erg het was kwam nog niet helemaal en duidelijk naar buiten. De prestaties van NAC gingen naar beneden, het missen van de play-offs was een sportieve maar ook een financiële strop. NAC won een belangrijke bekerwedstrijd tegen WillemII en lootte daarna een bekerwedstrijd thuis tegen Go-Ahead Eagles. Dit werd een flinke domper, omdat we er werden uitgeknikkerd. De competitie was afgelopen, we eindigen bovenaan het rechter rijtje. Vakantie dan maar, en op naar het volgende seizoen. In de vakantie en hun vrije uurtjes hebben de bestuursleden en een aantal vrijwilligers het supportershome een flinke opknapbeurt gegeven.

Bij NAC rommelde het nog steeds. Theo Mommers werd ziek gemeld, Willem van der Hoeven nam de zaak over. Bas van Bavel nam de taken van Willem over. Earnest Steward vertrok naar AZ, Jeffrey van As nam het over. Willem van der Hoeven stopt, en Bernard Ouwekerk werd aangetrokken als ad interim directeur van NAC. Willem Reijn werd financieel directeur. We konden het nog net bijhouden al die wisselingen.

 

Het nieuwe seizoen begon zonder open fandag door de financiële perikelen. De selectie werd ingekrompen, ook de wedstrijdpremies werden aangepast. Een punt in mindering, met dank onder andere aan de KNVB. Het plotselinge vertrek naar Polen van Robert Maaskant kwam als een complete verrassing. John Karelse en Gert Aandewiel namen de taken over, en zullen het seizoen af gaan maken. Voorlopig hebben we thuis Feyenoord, FC-Twente, FC Utrecht en niet te vergeten PSV verslagen. De bekerwedstrijd tegen Telstar uit werd gewonnen, en de volgende tegenstander was Ajax uit. Deze werd geflatteerd verloren. Al met al gaan we ervan uit dat het halen van de play-offs mogelijk is, laten we het in ieder geval hopen.

 

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Ad van den Bemt.

Penningmeester: Piet van Malsen

Secretaris: Marcel Vermolen

Vicevoorzitter: John van Dongen

Homemanager: Ron Schouwenaars

Bestuursleden: Cees Versteeg, Hans Daane.

Herkiesbaar zij Marcel Vermolen en Hans Daane

Jurgen van de Velden en Natasja Scheijven, hebben hun taak tussentijds neergelegd.

Het bestuur heeft Dennis van de Bemt en Henk Szelech benoemd tot a.i.bestuursleden.

 

Vergaderdata’s 2010:

Het bestuur van de S.V. heeft in 2010 door de verbouwing en ziektes maar zes keer vergadering belegd.

Te weten op 8 februari,22 maart, 26 april, 31 mei, 11 oktober, 22 november en 27 december.

 

Andere bijeenkomsten waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

Ad van den Bemt en John van Dongen zitten namens de supportersvereniging in de Clubraad. Zij zijn bij de meeste vergaderingen( ongeveer 12 x ) aanwezig geweest. Ad van den Bemt is ook vertegenwoordigd bij het NAC Museum.

John van Dongen is weer druk doende om een Supportersplatvorm op te richten. Er zijn al een viertal vergaderingen geweest, met een groot aantal supportersverenigingen. Het nut om georganiseerd te zijn wordt door velen nu ingezien. Hierdoor is de interesse en inzet groot om te proberen of het haalbaar is.

 

Website:

De website van de S.V. wordt ook dit jaar weer druk bezocht. Het zich opgeven via de site voor busreizen, foto``s bekijken en om lid te worden hebben de meeste bezoekers. We willen een eigen identiteit met een website, dus gaan beginnen met het bouwen van een eigen website. Deze zou dit jaar nog online moeten gaan. Voor de foto``s van onze website hebben we een eigen fotograaf namelijk Huub Schouteten.

 

Geel-Zwart:

Het supportersblad voor onze leden. Landelijk gezien een van de mooiste supportersbladen.

De samenstelling van het redactieteam is bijna ongewijzigd namelijk: Ad van den Bemt, Jan Braspenning, Hans Daane, Fabian Eijkhout, Bibi van der Ende, Danny van Helden, Heleen Mensen, Kees Roovers, Ramón in het Veld, Joost de Wit, Ramon Huls, Riny van Groesen en John van Dongen. Fabian Eijkhout en John van Dongen zijn beide hoofdredacteuren. Het redactieteam vergaderden vier maal.

 

Activiteiten van de S.V in 2010/2011.

08-05-2010 darttoernooi.

23-10-2010 feestavond.

20-11-2010 Sinterklaasochtend.

07-01-2011 Nieuwjaarsborrel.

15-01-2011 Winter opendag.

16-01-2011 snuffelmarkt.

- Busreizen voor uitwedstrijden voor onze leden

-Mascotte van de wedstrijd, bij alle thuiswedstrijden

Ledenbestand:

Het aantal leden voor het jaar 2010 is weer gestegen naar 3960.

Wij hopen met de winter opendag toch de 4000 leden te gaan halen.

Het leden bestand is ook gemoderniseerd, het loopt nu nog soepeler dan voorheen.

 

Verdere bijzonderheden:

 

Het was me een jaartje wel. Er is veel gebeurd bij ons cluppie NAC. Een van de positieve momenten die we eruit willen lichten is het feit dat er in de raad van Toezicht twee supporters zitten die de belangen van NAC maar zeker ook van de supporters gaan behartigen. We wensen ze veel succes en alle wijsheid toe. Dit jaar zal ook in het teken staan van een nieuw bestuur en nieuwe directeur. Financieel zal nog wel een slag gemaakt moeten worden, maar hier hebben we goede hoop op als straks de juiste mensen op de juiste plaats zitten. Het bestuur heeft veel positieve reacties gehad op de organisatie etc. van de feestavond, Sinterklaasochtend en het Dartstoernooi. Sponsors zijn belangrijk hoe groot of klein ze ook zijn. Een vereniging kan ook niet zonder. Sunweb en Bavaria waren ook dit jaar de hoofdsponsors van de supportersvereniging. We willen hierbij al onze sponsors bedanken voor hun bijdrage in 2010.

Verder hopen we dat NAC er financieel en sportief er dit jaar er goed aan uit zal komen.

 

 

Datum: 28-02-2011

 

Secretaris Marcel Vermolen

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu