Sociaal jaarverslag 2009
Voorwoord:

De tweede helft van het seizoen 2008/2009 begon voor NAC niet al te best. De meest voorkomende redenen waren de vele blessures en een smalle selectie. Nederlagen met hoge cijfers tegen Sparta en Ado den Haag waren mede hiervan het gevolg. Langzaam kwamen er weer vaste basisspelers terug van blessures. De resultaten van NAC gingen weer omhoog. Een van de gedenkwaardige wedstrijden is het bekerduel tegen FC Groningen. Een kleine voorsprong werd in de laatste minuten te niet gedaan, waardoor verlenging en zelfs strafschoppen nodig waren. Jelle ten Rouwelaar was de held van die avond, met maar liefst vier gestopte strafschoppen. Wedstrijden in de beker zijn steevast uitwedstrijden. Ook in de volgende bekerronde. Hier werd AZ geloot. Deze werden in eigen huis verslagen met 2-1. De volgende tegenstander was FC Twente. Om onze spelers te steunen gingen er 18 bussen met supporters mee naar Enschede. We kwamen nog wel op voorsprong, maar FC Twente was toch de betere ploeg, en we verloren met 3-1. NAC eindigde op de achtste plaats in de competitie. Hierdoor mocht men meedoen voor de play-offs. Feyenoord werd thuis verslagen met 3-2. Er werd in de kuip een historische overwinning geboekt. Feyenoord werd met maar liefst 4-0 verslagen. FC Groningen was het volgend doelwit van NAC. Thuis werd het een gelijkspel, de uitwedstrijd werd met 2-1 gewonnen. NAC gaat dus Europa in. De spelers en de trainers werden in ons eigen stadion als helden binnen gehaald.

De eerste wedstrijd was tegen FC Gandzasar Kapan uit Armenië. Dit was geen probleem, beide wedstrijden werden gewonnen. De volgende tegenstander KSP Polonia Warchau had meer ervaring. NAC had hier iets meer moeite mee, maar ook deze beide wedstrijden werden gewonnen. Het laatste obstakel om naar de poulefase van de Europa League te gaan was tegen het Spaanse Villarreal. We hoopte op een kans, maar deze Spaanse club was een maatje te groot. We verloren beide wedstrijden. Al met al weer een ervaring rijker voor zowel NAC als de supporters. In Armenië waren er niet zoveel, maar in Polen en in Spanje waren ze in overvloed. De supporters hebben zich netjes gedragen, dat mag ook wel eens gezegd worden.

 

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Ad van den Bemt.

Penningmeester: Piet van Malsen

Secretaris: Marcel Vermolen

Vicevoorzitter: John van Dongen

Homemanager: Ron Schouwenaars

Bestuursleden: Cees Versteeg, Hans Daane, Jurgen van de Velden en Natasja Scheijven.

Er zijn op de aankomende ledenvergadering weer drie zittende bestuursleden aftredend en herkiesbaar dat zijn: Ad van den Bemt, Natasja Scheijven en Cees Versteeg.

 

Vergaderdata’s 2009:

Het bestuur van de S.V. heeft in 2009 elf keer vergaderd.

Te weten op: 22 januari, 9maart, 9 april, 5 mei, 2 juni, 20 juli, 10 augustus, 14 september, 12 oktober, 16 november en 21 december.

 

Andere bijeenkomsten waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is :

John van Dongen zat in de oprichtingscommissie van de Supportersplatvorm Betaald Voetbal, afgekort SBV. Deze koepel is echter afgeblazen in verband met te weinig support en effort. De KNVB en Binnenlandse Zaken hebben tevens onvoldoende medewerking gegeven, voor ondersteuning om de koepel op te richten. De supportersvereniging betreurt deze gang van zaken, omdat ze het nut van een supporterskoepel wel degelijk inzien.

Ad van den Bemt en John van Dongen zitten namens de S.V. ook in de clubraad. Hierin hebben ze zitting in de commissie Veiligheid en Stadionzaken. Bij alle vergaderingen zijn ze aanwezig geweest.

In de stuurgroep 100 jaar NAC zijn vertegenwoordigd Ad van den Bemt met als runningmate John van Dongen.

 

Ledenbestand:

Het aantal leden is opgelopen naar 3753. We hopen in 2010 het 4000-ste lid te verwelkomen.

We zijn nog steeds bezig om onze ledenbestand professioneler te maken, wat betreft acceptgiro``s en automatische incasso``s.

 

Activiteiten van de S.V. in 2009:

10 oktober: de jaarlijkse openmiddag/avond NAC

31oktober: Dartstoernooi.

14 november: Feestavond.

21 november: Sinterklaasviering.

27 december: Oudejaarsborrel.

Helaas kon door de werkzaamheden in en aan het stadion, de jaarlijkse snuffelmarkt geen doorgang vinden. Wij hopen dat wij in 2010 dit wel kunnen realiseren.

Er wordt twee keer per jaar een dartstoernooi gehouden, doordat we mogelijk play-offs zouden spelen, is er in april geen dartstoernooi geweest.

Voor elke uitwedstrijd de busreizen, en voor elke thuiswedstrijd de mascotte van de wedstrijd.

Website:

De website van de S.V. werd ook in 2009 weer druk bezocht.

Aanmelding nieuwe leden, en opgeven leden betreffende uitwedstrijden met bus, werd gretig gebruik van gemaakt. Een prima service naar de leden toe. De vertrektijden van de bussen komen op tijd op onze site te staan.

Datums activiteiten worden op onze site vermeld. Foto``s van deze activiteiten en van spelers in ons home, komen ook hierop te staan. Deze foto``s worden door Huub Schouteten gemaakt.

 

Geel-Zwart:

De nieuwe look van dit supportersblad geeft alleen maar positieve kritiek. De vermindering van het aantal edities naar vier per jaar, maar daarin tegen een vermeerdering van de redactionele pagina``s, wordt ook als een verbetering gezien. Het redactieteam vergaderde vier keer. Het redactieteam is stevig gegroeid in 2009. De samenstelling is als volgt: Ad van den Bemt, Jan Braspenning, Hans Daane, Fabian Eijkhout, Bibi van der Ende, Danny van Helden, Heleen Mensen, Michiel Reijnen, Kees Roovers, Ramón in het Veld, Joost de Wit, Ramon Huls, Riny van Groesen en John van Dongen.

Verder bijzonderheden:

-Al bij al hebben wij met onze club een mooi jaar achter de rug, met als hoogtepunt de bekerwedstrijden en Europese wedstrijden.

-De openmiddag/avond van NAC werd toch weer goed bezocht ondanks het toch vreemde tijdstip. Wij zullen er dan ook alles aan doen om de opendag weer op de normale tijd en datum doorgang te laten vinden. De stand van de S.V. werd weer goed bezocht, de S.V. had dan ook weer goed uitgepakt met de give-aways. Net als andere jaren verkochten we ook de posters en spelerskaarten van NAC.

-De feestavond was weer een geslaagde avond. De entreekaarten hiervoor werden dit jaar in gedeeltes verkocht, zodat iedereen de gelegenheid had om een entreekaart te kopen.

De band KAAS met maar liefst elf bandleden hadden een ruim repertoire, dus voor iedereen wat wils. De avond kon niet meer stuk toen de 3J’s hun opwachting maakte, vervolgd door de Subtoppers die de zaal vol aan de gang bracht. NAC Horeca zorgde weer voor een heerlijk buffet.

-Het dartstoernooi dat de supportersvereniging samen met de Breda-Loco’s had georganiseerd was ook dit jaar goed bezet. De deelnemers worden ook elk jaar sterker, merken we op.

-De Sinterklaasviering had dit jaar een record aan kinderen. Er werden 92 kinderen opgegeven. Sint-Nicolaas en zijn Pieten hadden die ochtend dan ook hun handen vol. De kinderen kregen een leuk cadeau mee en een lekkere snoepzak.

-De oudejaarsborrel is wat minder bezocht. De datum was gelijk na de Kerstdagen, daar zal de mindere opkomst aan te wijten zijn. Mascotte van de wedstrijd wordt zoals al die andere jaren goed verzorgd en begeleid door Jan Verdaasdonk en fotograaf Anton Roovers.

-Busreizen zijn nog steeds in handen van de supportersvereniging voor onze leden. Het blijft een kostenpost als de bussen niet geheel vol zijn, of dat men zich te laat of niet afmeld.

-Wederom heeft de supportersvereniging voor het jaar 2009 gebruik kunnen en mogen maken van sponsors en hoofdsponsors. Bavaria en Sunweb willen ook voor dit jaar uitlichten voor hun sponsoring. We willen al onze sponsors bedanken voor hun bijdrage in 2009.

-Verder hopen wij dat 2010 een goed en sportief jaar gaat worden voor zowel NAC, als voor de supportersvereniging.

 

 

 

Secretaris Marcel Vermolen:

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu