Sociaal jaarverslag 2017/2018
Sociaal jaarverslag 2017/2018 NAC-Supportersvereniging:

Voorwoord:

Dit sociaal jaarverslag heeft betrekking op de periode februari 2017 tot en met januari 2018.

Stijn Vreven had de niet onmogelijke taak om met NAC te promoveren naar de eredivisie, wel moesten er in de winterstop wat bepalende spelers bijkomen. De bekende passie die Stijn Vreven langs de lijn laat zien, zouden de spelers over moeten nemen in hun spel en inzet.

De onze zo bekende NOAD- stijl, waar wij zo gek op zijn.

 

Over het algemeen werd er aardig gespeeld, maar de verschillen waren soms erg groot wat spelen betreft, waardoor je goede wedstrijden  maar ook slechte wedstrijden had. Veel wedstrijden werden verloren, of men gaf deze uit handen, door persoonlijke fouten. Rechtstreeks promoveren zat er niet in, maar een plaats bij de bovenste vijf op het einde van de competitie gaf recht op play-off wedstrijden. NAC had namelijk geen enkele periodetitel gewonnen, maar door die plaats mochten ze meedingen naar promotie Eredivisie.

 

Volendam was de eerste hoepel die we moesten klaren. De eindstand 2-2 uit in Volendam was reden om er in te geloven dat thuis wat te halen viel. Inderdaad met redelijk goed spel werd Volendam met 2-0 opzij gezet. Hierna kwam een Eredivisie tegenstander op ons pad. NEC mocht eerst bij ons proberen de schade te beperken in ons stadion, om het thuis af te maken. Het verliep even anders voor NEC. thuis werd er met 1-0 gewonnen, niet geheel verdiend. De uitwedstrijd werd met overmaat gewonnen, namelijk 1-4. Cyriel Dessers was de beste in het score met 8 doelpunten in 4 wedstrijden.

 

Het feest kon beginnen. Op P5 werd de wedstrijd bijgewoond door duizenden NAC-supporters. Ongeloof dat we weer in de Eredivisie spelen viel ten deel bij de supporters. Feesten en doorgaan, eerst bij het stadion en maandag op de Grote Markt in Breda. Heel Nederland heeft mee kunnen genieten, van het feestje gemaakt door de NAC-supporters.

 

Samenstelling bestuur:

Piet van Malsen is halverwege het jaar door gezondheidsproblemen teruggetreden. Deze openstaande functie van penningmeester is door Pieter Schuit ingevuld.

Voorzitter: Ad van den Bemt

Penningmeester: Pieter Schuit

Secretaris: Marcel Vermolen

Vicevoorzitter: John van Dongen

Homemanager: Hans Daane

Bestuurslid: Jaap van der Ende

 

Vergaderdatums 2017/2018:

Het bestuur heeft de afgelopen jaar weer de nodige vergaderingen achter de rug.

Er is in totaal twaalf keer vergaderd in het supportershome.

 

Overlegorganen waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

Ad van den Bemt zit namens de supportersvereniging in de Clubraad. Structuur van de  clubraad is in 2016/2017 veranderd Ad van den Bemt is nu de enige vertegenwoordiger van de supportersvereniging, de running-mate positie is komen te vervallen. Alle Clubraad vergaderingen was de supportersvereniging vertegenwoordigd. Deze vergaderingen worden belegd in het supportershome waar Jaap van der Ende het innerlijke verzorgd.

Ad van den Bemt is ook bestuurslid bij het NAC Museum.

John van Dongen, Marcel Vermolen en Piet van Malsen zaten namens de supportersvereniging bij het Supportersplatform Betaald Voetbal. Doordat er het afgelopen jaar weinig acties werden ondernomen door SBV, is besloten om uit dit collectief te stappen. Nu is bekend dat inmiddels de SBV is opgeheven.

Website SV:

De nieuwe website waar de supportersvereniging mee bezig tezamen met RB-Media zal binnenkort online gaan. De nieuwe manier van inschrijvingen voor lidmaatschap en busreizen is een groot succes geworden, mede door het gemak van het gebruik. We lopen nog wat tegen beperkingen aan met de nieuwe website, maar deze zullen spoedig worden opgelost. De website zal modern worden ingericht, zo worden facebook en twitter zichtbaar gemaakt.

Activiteiten van de supportersvereniging:

Op 7 januari 2017: Nieuwjaarsborrel.

Op 13 augustus: Jaarlijkse Fandag.

Op 2 december: Sinterklaasmiddag.

Op 11 november: Supporters feestavond voor onze leden.

Het gehele jaar door het organiseren van de busreizen naar alle uitwedstrijden.

De mascotte bij elke thuiswedstrijd, mede verzorgd door Jan Verdaasdonk en Peter Visser. Waarvoor wij Jan en Peter hartelijk danken.

In ons supportershome elke thuiswedstrijd een loterij voor onze leden.

Het ophalen en begeleiden van spelers in ons supportershome.

Geel-Zwart:  De lay-out is ten goede veranderd alsmede de inhoud. Dit alles hebben we mede te danken aan onze redactieleden die elke keer maar weer voor kopij zorgen om het supportersblad vullend te krijgen. De hoofdredacteuren Fabian Eijkhout en John van Dongen zorgen ervoor dat ons verenigingsblad op en top en op tijd opgeleverd word.

Ledenbestand:

Het aantal leden is flink gestegen, dit mede door de promotie naar de Eredivisie. Veel jonge supporters hebben zich als lid aangemeld. Hierdoor zien we dat er maar minimale vergrijzing is, ook te zien bij het bezoeken van uitwedstrijden.  

Dit stemt ons zeer tevreden daar ons ledenbestand dus niet veroudert. Ook de uitwedstrijden word steeds meer bezocht door onze jongere leden, wat het bestuur als positief beschouwd.

Bijzonderheden 2017/2018:

Door huurlingen van Manchester City heeft NAC mede de promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Spelers als Garcia, Angelino, Fernandes en Pablo Mari waren een vruchtbare aanwinst voor het elftal. Menno Koch en Rai Vloet werden van PSV overgenomen. En de betrouwbare sluitpost Brondeel en spits Dessers gingen naar een andere club. De promotie naar de Eredivisie heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Door de promotie werden 15.000 seizoenkaarten aan de man gebracht, een nieuw record.

Er hadden zich wat minder kinderen aangemeld voor de Sinterklaasmiddag, hierdoor werd het wel overzichtelijker. De kinderen kregen weer een cadeau van Sinterklaas en volop snoep. Het bestuur van de Supportersvereniging bedankt Hans en Els Daane en Marieta Snelders voor de voorbereiding en de goede zorgen op de middag zelf.

De feestavond van de supportersvereniging werd weer door veel supporters bezocht. Met artiesten als Evert van Huijgenvoort, Joery Labee, John de Bever en het Feestteam ging iedereen weer uit zijn dak. Ook de deejee van Gotcha bracht volop sfeer in de meute. Het eten en drinken werd weer voor een groot deel gesponsord door NHG, waarvoor onze dank

Notulist:

Marcel Vermolen

 

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu