Sociaal jaarverslag 2016




Sociaal jaarverslag 2015/2016 NAC-Supportersvereniging:

 

Voorwoord:

 

Dit sociaal jaarverslag heeft betrekking op de periode februari 2015 tot en met januari 2016.

Ons cluppie is het niet gelukt om te promoveren naar de eredivisie. De play-off wedstrijden tegen FC Eindhoven werd over 2 wedstrijden gezien gewonnen door NAC, nu tegen rivaal WillemII. NAC mocht eerst op 19 mei thuis spelen, al snel kwamen we achter te staan, met de tweede helft en met heel veel NOAD heeft NAC de wedstrijd kunnen kantelen en werd deze winnend afgesloten met 2-1. Nu de hindernis in Tilburg. Er werd besloten om bij beide wedstrijden geen uitsupporters toe te laten, dus kwamen er in het Rat Verlegh stadion grote schermen te hangen. WillemII was een maatje te groot, NAC hield nog goed stand, totdat 1 minuut voor de eerste helft was verstreken, WillemII op 1-0 kwam. De 2e helft begon en het werd snel 2-0 en 3-0 NAC scoorde nog tegen en in de laatste minuut van de wedstrijd werd het nog bijna 3-2 zodat NAC alsnog zou promoveren. Helaas het mocht niet zo zijn en NAC was gedoemd om nog een jaartje Jupiler League te spelen. NAC stelde een nieuwe technische directeur aan te weten Hans Smulders hij moest met weinig financiële middelen een eredivisiewaardig elftal zien samen te stellen. Op een drietal spelers na werd een heel elftal vervangen. Hans Smulders is een samenwerkingsverband aangegaan met Manchester City met als resultaat dat er 5 spelers uit Engeland richting Breda kwamen. Nu de taak aan Marinus Dijkhuizen er voor te zorgen dat hij bij het begin van de competitie een volwaardig elftal op de been kan brengen, we wachten gespannen af.

 

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Ad van den Bemt

Penningmeester: Piet van Malsen

Secretaris: Marcel Vermolen

Vicevoorzitter: John van Dongen

Homemanager: Hans Daane

Bestuursleden: Jaap van der Ende en Pieter Schuit.

 

Vergaderdatums 2015/2016:

Het bestuur heeft de afgelopen jaar weer de nodige vergaderingen achter de rug.

Er is in totaal 11 keer vergaderd.

 

Overlegorganen waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

Ad van den Bemt zat namens de supportersvereniging in de Clubraad, met als running-mate Pieter Schuit. Structuur clubraad is in 2016 veranderd waardoor AvdB alleen als lid van de SV vertegenwoordigt.

Op alle vergaderingen van de clubraad was de supportersvereniging vertegenwoordigd.

Ad van den Bemt is tevens bestuurslid bij het NAC Museum.

John van Dongen, Marcel Vermolen en Piet van Malsen zitten namens de supportersvereniging bij het supportersplatform betaald voetbal, de SBV.

 

Website SV:

Wederom hebben we veel positieve reacties op onze website. Bereikbaarheid en logisch surfen door de website zijn een paar sterke kanten van onze website.

De verantwoordelijke webmaster is John van Dongen en als back-up Pieter Schuit.

Er zijn verbeteringen op de website gemaakt voor aanmelden busreizen en lid worden. Toch is de SV bezig om een nieuwe website te bouwen die met ingang van het seizoen 2017-2018 online moet gaan. De bedoeling is om de betalingen voor de uitwedstrijden dan via i-Deal te laten verlopen, scheelt een hoop werk.

Geel-Zwart: · Niet alleen de lay-out is professioneel maar ook de inhoud is vaak van zeer hoog niveau. Dit alles hebben we te danken aan onze redactieleden die elke keer maar weer voor kopij zorgen om het supportersblad vullend te krijgen. De hoofdredacteuren Fabian Eijkhout en John van Dongen zorgen ervoor dat ons verenigingsblad op en top werd opgeleverd. Het redactieteam heeft een aantal keren vergaderd dit jaar.

Activiteiten van de supportersvereniging:

Het mede organiseren van de jaarlijkse fandag op 23 juli

Zaterdag 21 november 2015: Sinterklaasochtend.

Vrijdag 8 januari 2016: Nieuwjaarsborrel.

Organiseren van de busreizen naar alle uitwedstrijden.

De mascotte bij elke thuiswedstrijd, mede verzorgd door Jan Verdaasdonk.

In ons supportershome elke thuiswedstrijd een loterij voor onze leden, en spelers in het supportershome

 

Ledenbestand:

Het aantal leden schommelt elk jaar weer maar afgelopen jaar hebben wij toch veel nieuwe leden mogen verwelkomen waaronder echt heel veel jongeren.

Dit stemt ons zeer tevreden daar ons ledenbestand dus niet veroudert. Ook de uitwedstrijden word steeds meer bezocht door onze jongere leden, wat het bestuur als positief beschouwd.

 

Bijzonderheden 2015/2016:

Ook dit jaar gaat het financieel een stukje beter, langzaam krabbelt NAC omhoog, dit jaar is er een kleine winst geboekt.

Sportief loopt het niet zo als het moet gaan, er worden teveel wedstrijden verloren en gaat het op en af. Weer werd er een periodetitel verspeeld. De positie van Marinus Dijkhuizen wankelt, maar de directie had toch nog het vertrouwen dat het goed gaat komen. De wedstrijd uit tegen FC Eindhoven werd met maar liefst 6-2 verloren de supporters bleven mopperen en eiste het ontslag van Marinus, de laatste wedstrijd voor de winterstop werd nog wel gewonnen, maar ook dit jaar haalt een trainer de kerst niet. Marinus Dijkhuizen werd ontslagen. NAC wordt zo het kerkhof van trainers genoemd. Hans Smulders moest haastig op zoek naar een goede opvolger, die werd uiteindelijk gevonden in de ‘Indiaan’ Stijn Vreven.

Als Stijn net zoveel passie en strijd erin gooit zoals hij zelf heeft gevoetbald denk ik zeker dat het goed gaat komen met ons cluppie.

Ondanks dat er minder kinderen zich hadden aangemeld voor de Sinterklaasochtend, toch nog 57, was deze ochtend zeer leuk. De Sint en zijn pieten vermaakte de kinderen volop. De kinderen kregen weer een cadeau en volop snoep. Het bestuur van de Supportersvereniging bedankt Hans en Els Daane, Marieta Snelders en Neeltje van Malsen weer voor de goede zorgen.

De feestavond van de supportersvereniging werd weer door veel supporters bezocht. Met artiesten als Ferry de Litz, Tommy Lips en de gebroeders Ko ging iedereen weer uit zijn dak. Ook de deejee van Gotcha bracht er volop sfeer in. Het eten werd weer gesponsord door NHG waarvoor onze dank.

 

Notulist:

Marcel Vermolen

Welkom bij de SV van NAC




De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten






Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?




  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll




Hoe gaan we het doen dit seizoen ?




Stem nu