Sociaal jaarverslag 2015
Sociaal jaarverslag 2015/2016 NAC-Supportersvereniging:

 

Dit sociaal jaarverslag heeft betrekking op de periode februari 2015 tot en met januari 2016.

Gaande tweede helft van de competitie hadden veel supporters de hoop dat we het weer gingen redden om rechtstreeks in de Eredivisie te blijven. Ook trainer Robert Maaskant deelde die gedachte mede gezien de tussentijdse versterkingen. Rechtstreekse handhaving mislukte helaas. De play-offs in dan maar en ons op die manier verzekeren om in de Eredivisie te blijven. VVV in twee keer verslagen. Uit werd er bij Roda JC gewonnen, dus een gelijkspel thuis was voldoende. Het lukte NAC uiteindelijk niet, want een doelpunt van Roda JC, diep in de verlenging deed NAC de das om. Degradatie was een feit. Robert Maaskant diende zijn ontslag in, maar het bestuur van NAC, met de steun van een groot deel van de supporters, wilde hiervan niets weten. Robert Maaskant moest ons binnen een jaar weer terug brengen naar de Eredivisie.   

 

NAC begon als favoriet tegen FC Volendam aan de eerste thuiswedstrijd in de Jupiler –league.  Na een goede eerste tien minuten van NAC draaide de wedstrijd een geheel andere kant op, NAC kwam op achterstand en kwam dit niet meer te boven. Volendam won de wedstrijd uiteindelijk met 1-4. Het zal wel een soort gewenning zijn, dus werd er vol vertrouwen naar FC Eindhoven gegaan. Daar ging het ook mis en verloor NAC met 2-1. We gingen van topfavoriet naar een middenmoter in de Jupiler - League. Thuis tegen Jong Ajax en FC Dordrecht werd er ruim gewonnen.  Maar in de daarop volgende wedstrijden werden weer veel punten verspeeld. Het juiste resultaat bleef uit, de supporters gingen weer mopperen en ook de spelers waren niet tevreden over zichzelf. Dit alles bij elkaar koste Robert Maaskant uiteindelijk toch zijn functie als trainer en hij kreeg zijn ontslag. Ook technisch directeur Graeme Rutjes  stapte op. Eric Hellemons en Rob Penders namen de honneurs waar. Er werd snel gezocht naar een nieuwe geschikte trainer en technisch directeur. Misschien zonder enkele achtergrond met NAC. Uiteindelijk werd Marinus Dijkhuizen aangetrokken als trainer en Hans Smulders als technisch directeur.  Marinus Dijkhuizen  begon zijn eerste uitwedstrijd tegen Top-Oss,  hier werd ruim gewonnen met 1-6. De wedstrijden daarna haalde NAC punten en dacht dat het lek leek gedicht was. De wedstrijd tegen de nummer laatst van de Jupier-league RKC werd verloren. Er moest dus gelijk gespeeld  worden tegen Go-Ahead Eagles om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Bij deze thuiswedstrijd had men ook een record van het hoogst aantal toeschouwers bij een wedstrijd van een Jupiler-League en ook het jubileum van 40 jaar avondje NAC. Maar het mocht niet baten. We verloren, weliswaar onverdiend gezien de velen kansen. Dus na de winterstop er volop tegen aanklappen !

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Ad van den Bemt.

Penningmeester: Piet van Malsen.

Secretaris: Marcel Vermolen.

Vicevoorzitter: John van Dongen.

Homemanager: Hans Daane.

Bestuursleden: Jaap van der Ende en Pieter Schuit.

 

Vergaderdatums 2015/2016:

Het bestuur heeft de afgelopen jaar weer de nodige vergaderingen achter de rug.

Er is in totaal 10 keer vergaderd.

 

Overlegorganen waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

Ad van den Bemt zit namens de supportersvereniging in de Clubraad, met als running-mate Pieter Schuit. Bestuurslid Jaap van der Ende is ook altijd aanwezig bij deze vergaderingen voor de verzorging van de consumpties. Op alle vergaderingen van de clubraad was de supportersvereniging vertegenwoordigd. Ad van den Bemt is tevens bestuurslid bij het NAC Museum. John van Dongen, Marcel Vermolen en Piet van Malsen zitten namens de supportersvereniging bij het supportersplatform betaald voetbal, de SBV.

 

Website SV:

De website wordt door onze leden en andere goed bezocht, met namen aanmelden voor busreizen is populair. Het digitaal lid worden wordt nu veelvuldig gebruikt ten opzichte van telefonisch lid worden. De foto``s op de website worden verzorgd door Huub Schoutenten.

De verantwoordelijke webmaster is John van Dongen en als back-up Pieter Schuit.

 

Geel-Zwart:
Wederom weer vier edities van Geel-Zwart uitgegeven, met daarin de vaste rubrieken van interviews van spelers en supporters. De rubriek oud-spelers is ook weer tot leven geroepen door Addo Sprangers. De coverfoto en foto``s bij het interview van de speler worden aangeleverd door Maurice van Steen. Verder bestaat het redactieteam uit de volgende leden:

Jan Braspenning, Fabian Eijkhout, Hans Daane, John van Dongen, Dimitri Ensing, Pieter Schuit, Addo Sprangers, Ad van den Bemt, Kees Roovers, Ramón in het veld en Bibi van der Ende. Eindredacteuren Fabian Eijkhout en John van Dongen zorgen er elke keer weer voor dat we een kwalitatief mooi verenigingsblad af kunnen leveren bij onze leden en sponsors. Het redactieteam is een drie maal bij elkaar geweest om te vergaderen.

Activiteiten van de supportersvereniging:

Receptie op 6 juni in verband met het 50-jarig bestaan van de supportersvereniging.

Het mede organiseren van de jaarlijkse NAC-fandag op 26 juli.

Feestavond op 10 oktober 2015.

Zaterdag 21 november 2015: Sinterklaasochtend.

Vrijdag 8 januari 2016: Nieuwjaarsborrel.

Organiseren van busreizen naar alle uitwedstrijden voor onze leden.

De mascotte bij elke thuiswedstrijd, mede verzorgd door Jan Verdaasdonk,ondanks dat Jan 75 jaar is geworden doet hij de mascotte nog met veel passie en plezier. Ieder seizoen zijn er volop aanmeldingen voor de mascotte.

In ons supportershome is er bij elke thuiswedstrijd een loterij voor onze leden, alsmede de begeleiding van twee spelers naar het supportershome na de wedstrijd.

Ledenbestand:

Ondanks de degradatie naar de Jupiler League zijn er het afgelopen jaar toch nieuwe leden bijgekomen,waaronder veel jongeren. Dit stemt ons zeer tevreden daar ons ledenbestand dus niet veroudert. Desondanks er is altijd een verloop in ons ledenbestand en wat uiteindelijk het werkelijke ledenbestand zal zijn, wordt bepaald na het innen van de contributie. We zijn in 2015 overgegaan naar een moderne opslag van het ledenbestand. Facturen worden nu verzonden via de e-mail of via de post waarbij bij deze ook de portokosten worden berekend.

Graag zouden we zien dat iedereen een automatische afschrijving zou hebben scheelt veel werk. Voor degene die dat niet willen is een factuur per e-mail een redelijke oplossing nog.

Bijzonderheden 2015/2016:

Op financieel gebied gaat het met ons NAC de goede kant op ondanks de degradatie en weglopen van sponsors. Door een reorganisatie en besparingen op uitgaven wordt er een kleine winst gemaakt. De supportersvereniging had een op 6 juni een jubileum. De vereniging bestond vijftig jaar. We hebben dit niet voorbij willen laten gaan,ondanks de degradatie. Er werd een receptie gehouden met daaropvolgend, in het supportersland welbekende, het programma Bier en Ballen. Gepresenteerd door Christ van Nijnatten en Sjoerd Mossou. Er waren een aantal oud spelers zoals John Karelse en de toenmalige trainer Robert Maaskant.

De feestavond stond ook in het teken van het jubileum. Een ander muzikale concept is gekozen. In plaats van een band werd het een DJ met zangers. Ook deze avond was zeer geslaagd. Ook onze dank gaat uit naar NHG die deze avond voor een deel gesponsord heeft.

Elk jaar komt hij langs voor onze kleintjes, Sinterklaas met zijn Pieten. Dit keer hadden zich een kleine zeventig kinderen hiervoor opgegeven. Heel deze organisatie lag voornamelijk in handen van Hans en Els Daane en Marieta Snelders. Het was wederom een leuke ochtend voor de kleintjes alsmede voor de ouders en grootouders.

 

De supportersvereniging neemt afscheid van Good Morning als hoofdsponsor en verwelkomt CIBO Vloeren als nieuwe sponsor voor drie jaar. Deze sponsor is al nadrukkelijk aanwezig in ons supportershome, zoals sponsoring op tafels en op de nieuwe supporterswand.

De supportersvereniging bedankt verder al hun sponsors voor hun steun het afgelopen jaar.

Ook willen we onze leden bedanken voor hun vertrouwen in het bestuur en het gevoerde beleid. 

Secretaris Marcel Vermolen

 

 

 

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu