Sociaal jaarverslag 2014
Sociaal jaarverslag 2014/2015 NAC-Supportersvereniging:

 

Voorwoord:

 

Dit sociaal jaarverslag heeft betrekking op de periode februari 2014 tot en met januari 2015.

Sportief gezien was het afgelopen seizoen wederom kantje boord. in de laatste wedstrijd van dat seizoen stonden we drie punten voor op RKC, en een beter doelsaldo. Als wij zouden verliezen en RKC zou winnen van Heerenveen met grote cijfer, dan was het doelsaldo bepalend geweest. Gelukkig was dat niet het geval. 

De nieuwe Technisch Directeur Graeme Rutjes zal een volwaardig eredivisie elftal op de mat moeten gaan zetten, anders zouden we volgend seizoen weer in de onderste regionen eindigen of moeten voetballen om degradatie te ontlopen.

 

De voorbereiding naar het nieuwe seizoen 2014/2015 verliepen redelijk goed. Nebosja Gudelj had weer nieuwe spelers tot zijn beschikking. Het waren echte versterkingen zoals Erik Falkenburg en Joeri de Kamps. Met wat aanvullingen van wat buitenlandse spelers moest Nebosja ervoor zorgen dat NAC kan blijven voetballen. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen was tegen Excelsior. NAC begon voortvarend maar uiteindelijk was er een magere 1-1 tot stand gekomen. De volgende wedstrijden begon NAC zo aanvallend mogelijk, dus zoals vele supporters dachten, eindelijk gaan we met de punt naar voren voetballen. Met een schitterende overwinning op PEC-Zwolle dachten de supporters dat het lek boven was. Het was daarna droevig wat resultaten betreft, met een van de dieptepunten de 6-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. Door deze slechte resultaten en de ontevredenheid van de supporters werd trainer Nebosja Gudelj en Mario Pusic op non-actief gezet. Er werd gezocht naar een andere trainer, maar voor alsnog namen Eric Hellemons en Rob Penders voorlopig het stokje over. Er was contact gezocht met verschillende trainers zoals Gert-Jan Verbeek en Robert Maaskant. De directie nam het besluit om het seizoen af te maken met Eric Hellemons en Rob Penders, en rustig opzoek gaan naar een andere trainer. Hoe het spelletje is gespeeld zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar ineens hadden we een nieuwe trainer in de persoon van Robbert Maaskant. NAC kan niet zomaar spelers erbij halen omdat ze categorie 1 zitten. Tot nu toe hebben we de achterhoede versterkt met Dirk Marcellis, en we hopen dat de geblesseerde Drost weer snel hersteld zal zijn. Nu gaan we voor lijfsbehoud en hopelijk wat hoger in rechter rijtje dan nu.

 

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Ad van den Bemt

Penningmeester: Piet van Malsen

Secretaris: Marcel Vermolen

Vicevoorzitter: John van Dongen

Homemanager: Hans Daane

Bestuursleden: Jaap van der Ende en Pieter Schuit.

 

Vergaderdatums 2014/2015:

Het bestuur heeft de afgelopen jaar weer de nodige vergaderingen achter de rug.

Er is in totaal 10 keer vergaderd.

 

Overlegorganen waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

Ad van den Bemt zit namens de supportersvereniging in de Clubraad, met als running-mate Pieter Schuit.

Op alle vergaderingen van de clubraad was de supportersvereniging vertegenwoordigd.

Ad van den Bemt is tevens bestuurslid bij het NAC Museum.

John van Dongen, Marcel Vermolen en Piet van Malsen zitten namens de supportersvereniging bij het supportersplatform betaald voetbal, de SBV.

 

Website SV:

Wederom hebben we veel positieve reacties op onze website. Bereikbaarheid en logisch surfen door de website zijn een paar sterke kanten van onze website.

De verantwoordelijke webmasters zijn John van Dongen en als back-up Pieter Schuit.

Er zijn verbeteringen op de website gemaakt voor aanmelden busreizen en lid worden.

Geel-Zwart:
Ieder jaar krijgen we uit het gehele land de complimenten over het mooie supportersblad van onze vereniging. Niet alleen de lay-out is professioneel maar ook de inhoud is vaak van zeer hoog niveau. Dit alles hebben we te danken aan onze redactieleden die elke keer maar weer voor kopij zorgen om het supportersblad vullend te krijgen. De hoofdredacteuren Fabian Eijkhout en John van Dongen zorgen ervoor dat ons verenigingsblad op en top werd opgeleverd. Het redactieteam heeft een aantal keren vergaderd dit jaar.

Activiteiten van de supportersvereniging:

Het mede organiseren van de jaarlijkse fandag op 3 augustus.

Zaterdag 22 november 2014: Sinterklaasochtend.

Zaterdag 10 januari 2015: Nieuwjaarsborrel.

Organiseren van de busreizen naar alle uitwedstrijden.

De mascotte bij elke thuiswedstrijd, mede verzorgd door Jan Verdaasdonk.

In ons supportershome elke thuiswedstrijd een loterijvoor onze leden.

 

Ledenbestand:

Het aantal leden schommelt elk jaar weer op en neer, maar afgelopen jaar hebben wij toch veel nieuwe leden mogen verwelkomen waaronder echt heel veel jongeren.

Dit stemt ons zeer tevreden daar ons ledenbestand dus niet veroudert. Ook de uitwedstrijden word steeds meer bezocht door onze jongere leden, wat het bestuur als positief beschouwd.

 

Bijzonderheden 2014/2015:

Op sportief vlak gaat het nog steeds niet naar behoren. De financiers hebben hun leningen in aandelen omgezet, wat onze club toch iets van lucht geeft. Wij zijn ze hiervoor zeer erkentelijk. Desondanks zit wij nog steeds in categorie 1 en staan wij onder toezicht van de KNVB, hopelijk zijn we daar uit in het tweede kwartaal 2015.

Na de winterstop kan Robert Maaskant aan de bak, en gaan we met goed en aanvallend voetbal de nodige punten pakken.

De supportersvereniging bestaat dit jaar 50 jaar, hier zal aandacht aan worden besteed.

Op de Sinterklaasochtend waren weer vijfenzeventig kinderen aanwezig met hun aanhang. Hans en Els Daane en Marieta Snelders hebben zich hiervoor ingezet en ervoor gezorgd dat deze ochtend voor de kleintjes weer een succes was.

 

De supportersvereniging bedankt hun sponsors voor hun steun het afgelopen jaar.

 

 

Januari 2015

Secretaris Marcel Vermolen

 

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu