Sociaal jaarverslag 2013
Sociaal jaarverslag 2013/2014 NAC-Supportersvereniging:

Voorwoord:

Dit sociaal jaarverslag heeft betrekking op de periode februari 2013 tot en met februari 2014.

Sportief gezien was het ver onder de maat, we zijn gelukkig wel de degradatie Play-offs ontlopen het afgelopen seizoen. Voor de winterstop dit seizoen zijn de sportieve prestaties matig en het kan nog alle kanten op in deze competitie. Na de winterstop zijn we zwak begonnen, en het blijkt gewoon dat we op bepaalde plaatsen versterking nodig hebben. Ook al zijn we met beperkte middelen deze competitie begonnen met een zevental nieuwe spelers, we missen ook een paar dragende elftalspelers. Te bedenken valt Nemanja Gudelj, Eric Botteghin en Kees Luijckx. De goede resultaten van de  uitwedstrijden tegen Roda JC en Heracles en de thuiswedstrijden tegen PSV en AZ zijn tot nu toe hoogtepunten van dit seizoen. We gaan ervan uit dat er nog een paar bijkomen. Er zijn bij een aantal uitwedstrijden erg veel supporters mee gegaan. Te bedenken aan FC Utrecht en RKC die we allebei jammer genoeg verloren.

Financieel zou NAC hun zaakje weer een beetje op de rails te hebben, gezien de promotie naar categorie twee van de KNVB. Niets scheen minder waar te zijn. Ook nu werd weer het ene gat met het ander gedekt waardoor we weer in financiële problemen terecht zijn gekomen.

Deze gebeurtenis leidde tot ontslag van Stefan Eskens. Er werd een tijdelijk vervanger gezocht en dat werd Justin Goetzee die het algemene vertrouwen kreeg. De gehele bestuursstructuur van NAC is nu omgegooid. De schulden bij de financiers zijn omgezet in aandelen. Hierdoor is NAC in een wat rustige vaarwater gekomen. We hebben nu twee directeuren en een controller met een toeziend oog van een vijfkoppige Raad van Commissarissen. Ook de gemeente verdient een compliment voor het meedenken om de kosten van de huur en onderhoud van het stadion te verlagen. Hopelijk zullen de sponsorinkomsten weer aantrekken en niet te vergeten het aantal supporters toenemen het komend jaar.

 

Samenstelling bestuur:

Voorzitter: Ad van den Bemt
Penningmeester: Piet van Malsen
Secretaris: Marcel Vermolen
Vicevoorzitter: John van Dongen
Homemanager: Hans Daane
Bestuursleden: Dennis van den Bemt en Pieter Schuit.

Vergaderdatums 2013/2014:

Het bestuur heeft het afgelopen jaargang weer de nodige vergaderingen achter de rug. Er is in totaal 12 keer vergaderd.

Geel-Zwart:

Ieder jaar krijgen we uit het gehele land de complimenten over het mooie supportersblad van onze vereniging. Niet alleen de lay-out is professioneel maar ook de inhoud is vaak van zeer hoog niveau. Dit alles hebben we te danken aan onze redactieleden die elke keer maar weer voor kopij zorgen om het supportersblad vullend te krijgen. Bij dit alles hoort nog aantal keer paar jaar vergaderen.

Overlegorganen waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

Ad van den Bemt en  Pieter Schuit zitten namens de supportersvereniging in de Clubraad.

John van Dongen heeft zich tussentijds teruggetrokken op eigen verzoek. Op alle vergaderingen die geweest zijn van de clubraad is de supportersvereniging vertegenwoordigd.

Ad van den Bemt is tevens bestuurslid bij het NAC Museum.

John van Dongen, Marcel Vermolen en Piet van Malsen zitten namens de supportersvereniging bij het supportersplatform betaald voetbal, de SBV. John van Dongen heeft zich teruggetrokken als bestuurslid van de SBV op eigen verzoek.

SV Clubcard:

Het nieuwe pasje NAC SV Clubcard begint herkenbaar te worden voor onze leden. Met deze clubcard kan men vele kortingen verkrijgen bij veel winkeliers in en om Breda. Ook op diverse bekende internetsites is nu de korting mogelijk. Voor de leden die een e-mailadres hebben opgegeven krijgen automatisch een nieuwsbrief met het laatste nieuws en de nieuwe kortingen.

Geel-Zwart:

Ieder jaar krijgen we uit het gehele land de complimenten over het mooie supportersblad van onze vereniging. Niet alleen de lay-out is professioneel maar ook de inhoud is vaak van zeer hoog niveau. Dit alles hebben we te danken aan onze redactieleden die elke keer maar weer voor kopij zorgen om het supportersblad vullend te krijgen. Bij dit alles hoort nog aantal keer paar jaar vergaderen.

Website SV:

Wederom hebben we vele positieve reacties op onze website. Bereikbaarheid en logisch surfen door de website zijn een paar sterke kanten van onze website.

De verantwoordelijke webmasters zijn John van Dongen en Dennis van den Bemt.

Activiteiten van de supportersvereniging:

Mede organisator dartstoernooi met bekende Engelse darters.

Zaterdag 20 juli 2013: Open dag In Minderhout.

Jaarlijkse open dag waaraan de supportersvereniging actief deelneemt.

Vrijdag 11 oktober 2013: Feestavond voor de leden van de supportersvereniging

Zaterdag 23 november 2013: Sinterklaasochtend.

Zaterdag 4 januari 2014: Nieuwjaarsborrel.

Organiseren van de busreizen naar de uitwedstrijden.

De mascotte bij elke thuiswedstrijd, verzorgd door Jan Verdaasdonk.

In ons supportershome elke thuiswedstrijd een verloting voor onze leden.

Ledenbestand:

Het aantal leden schommelt elk jaar weer op en neer, maar afgelopen jaar hebben wij toch veel nieuwe leden mogen verwelkomen waaronder heel veel jongeren.

Dit stemt ons zeer tevreden daar ons ledenbestand dus niet veroudert.

Bijzonderheden 2013/2014:

Wij hopen dat het nu sportief en financieel de goede kant op gaat met onze club, met de nieuwe directeuren en de hulp van diversen financiers moet dit mogelijk zijn. Sportief gezien moet onderaan het linkerrijtje haalbaar zijn, mits we met de uitwedstrijden beter resultaten gaan behalen

Het nieuwe logo wat NAC in het jubileumjaar droeg blijft het huidige logo. In het stadion is overal het nieuwe logo aangepast mogelijk gemaakt door de ``Stichting 100 jaar NAC``. Het dartstoernooi met de bekende Engelse darters werd mede georganiseerd door Ad van den Bemt en Pieter Schuit.

Wederom is de intentie van de supportersvereniging om dit seizoen weer een dartstoernooi te organiseren. Hopelijk wederom met bekende darters.

De Sinterklaasochtend was weer een groot succes. Er waren toch bijna honderd  kinderen  aanwezig met hun aanhang. Hans en Els Daane en Neeltje van Malsen hebben zich wederom sterk voor gemaakt en met succes waarvoor weer onze dank.

De supportersvereniging bedankt hun sponsors voor hun steun het afgelopen jaar.

Februari 2014
Secretaris Marcel Vermolen

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu