Sociaal jaarverslag 2008
Voorwoord:

Het afgelopen seizoen 07/08 is voor NAC uitstekend verlopen met de derde plaats als eindnotering. De play-offs zijn slecht verlopen, er werd een wedstrijd gelijk gespeeld de andere wedstrijden werden allemaal verloren. NAC moest hierdoor noodgedwongen de Intertoto wedstrijd tegen Rosenborg BK spelen. Thuis werd er nog gewonnen met 1-0, maar in Noorwegen werd er met 2-0 verloren.

In de bekerwedstrijden ging het NAC voor de wind, zoals gewoonlijk werden de meeste wedstrijden uitgespeeld. De mooiste thuiswedstrijd was tegen Ajax , dit werd een 4-2 overwinning. Met het nieuwe voetbalseizoen 08/09 kwam ook een trainerswisseling Ernie Brandts vertrok, en Robert Maaskant werd aangetrokken.

Leon Vlemmings vertrok naar Feyenoord, en werd vervangen door Gert Aandewiel.

Het seizoen 08/09 begon gelijk voortreffelijk, met als resultaat dat NAC na 10 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats stond. Hierna werden een aantal wedstrijden op rij verloren, waardoor we uiteindelijk in de winterstop op de vijfde plaats staan.

Samenstelling bestuur S.V 2008:

Voorzitter: Ad van den Bemt.

Penningmeester:Piet van Malsen.

Secretaris: Marcel Vermolen.

Vice-voorzitter: John van Dongen

Homemanager: Ron Schouwenaars.

Bestuursleden: Natasja Scheijven, Hans Daane, Jurgen van der Velden en Jan Braspenning.

- Jan Braspenning heeft aangegeven zijn functie als bestuurslid wegens tijdsgebrek neer te leggen op de aankomende ledenvergadering.

- Er zijn op de aankomende ledenvergadering weer drie zittende bestuursleden aftredend en herkiesbaar, dat zijn John van Dongen, Ron Schouwenaars en Jurgen van der Velden.

Vergaderdata’s 2008:

Het bestuur van de S.V. heeft in 2008 twaalf keer vergaderd.

De vergaderdatums waren op: 10 januari,18 februari,17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 14 juli, 18 augustus, 15 september, 23 oktober, 17 november en 15 december.

Ledenvergadering:

De algemene ledenvergadering die gehouden werd op 28 januari 2008, had een lage opkomst.

Riny Heijmans werd bij de bestuursverkiezing niet herkozen, in plaats daarvan is Marcel Vermolen gekomen.

Andere bijeenkomsten waar de supportersvereniging in vertegenwoordigd is:

SOVS werd op 1 juni opgeheven. Er was geen bestaansrecht meer. Voor de S.V. waren John van Dongen en Jurgen van der Velden hierin vertegenwoordigd. John van Dongen mede als ondersteunend bestuurslid. Er zijn nog zeven SOVS-vergaderingen geweest. John van Dongen zat ook in de kascontrolecommissie.

Er is een nieuwe koepel opgericht in december, hierin zitten voorlopig Ajax, PSV, Feyenoord, Cambuur, Vitesse, Sparta en NAC. John van Dongen zit in de oprichtingscommissie. Deze zijn zeven maal bijeen geweest, voordat de nieuwe koepel een feit was. Deze zal genoemd worden Supportersplatform Betaald Voetbal, afgekort SBV.

Ad van den Bemt en John van Dongen zitten namens de S.V. in de clubraad, o.a. in commissie Veiligheid ( o.a.gesprekken met de lokale driehoek ) en Stadionzaken. Zij zijn bij de meeste vergaderingen aanwezig geweest.

Ledenbestand:

De supportersvereniging groeit als nooit tevoren, en we hebben dit jaar een record aantal leden. Van 1 januari t/m 31 december 2008 is het ledenaantal gestegen naar 3250 leden.

Activiteiten van de S.V in 2008:

19 april : dartstoernooi.

24 augustus: jaarlijkse open dag.

12 oktober: snuffelmarkt.

21 november: feestavond supportersvereniging.

22 november: sinterklaasviering.

13 december :dartstoernooi.

27 december: oudejaarsborrel.

Voor alle thuiswedstrijden mascotte van de wedstrijd, en voor alle uitwedstrijden de busreizen.

Website:

De website van de supportersvereniging word druk bezocht.

De busreizen van de uitwedstrijden staan er altijd op vermeld, met daarbij de prijs en vertrektijd. Hier wordt door onze leden gretig gebruik van gemaakt. Het inschrijven om lid van de supportersvereniging te worden, is door het aanmeldingsformulier vereenvoudigd. Bij alle thuiswedstrijden van NAC en activiteiten van de S.V. worden er foto’s gemaakt. Deze zijn te bewonderen op onze website.

Verdere bijzonderheden:

We kijken hier even terug op een geslaagd jaar.

-De jaarlijkse opendag werd met ruim 20.000 bezoekers bezocht.

Er werd flink uitgepakt, de S.V. had weer een aantal give-aways. Een speciaal voor de opendag ontworpen caps van de supportersvereniging, balpennen en aanstekers.

Op onze stand kon men ook posters en kaarten kopen van de spelers en de technische staf.

-De snuffelmarkt, wat betreft de kramenverhuur werd er een record gevestigd. De verkoop was goed ondanks de wat mindere opkomst.

-De feestavond was weer een spetterend gebeuren. De band MXL, Rene Schuurmans en Robbie W. zorgde voor de muzikale opluistering van deze avond. Ook werd het nieuwe logo van de S.V. gepresenteerd en onthuld door Riny van Groesen en Theo Mommers. Riny van Groesen had een groot aandeel in het vervaardigen van het nieuwe logo. Die avond werden ook nog sjaals uitgedeeld met het nieuwe logo en leuzen NAC gerelateerd.

-De Sinterklaasviering wordt ieder jaar druk bezocht. Ook dit jaar hadden zich meer dan zeventig kinderen zich aangemeld. Het was een gezellig ochtendje, waarbij de kinderen een mooi cadeau van Sinterklaas kregen, en na afloop een grote snoepzak.

-Tot nu toe wordt er elk jaar, twee dartstoernooien gehouden. Deze worden mede met de Breda Loco’s georganiseerd. Op het NAC-dartstoernooi strijden 42 koppels voor de eerste plaats. Het dartstoernooi werd in december voor de tiende maal gehouden. Een lustrum wat opgefleurd werd met een prachtige herinnering.

-Met het seizoen 08/09 hebben we ook een andere cateraar gekregen. Het wordt nu verzorgd door NAC-Horeca b.v. Met het verbeteren van de verkooppunten en het muntensysteem, is de snelheid verhoogd wat betreft bediening in de grachten. In het supportershome kon men met geld en munten betalen. Het vaste barpersoneel in het supportershome is behouden gebleven.

-Geel-Zwart heeft in 2008 in metamorfose ondergaan betreffende de cover en inhoudelijke redactiepagina’s. Het redactieteam heeft wederom een prima prestatie geleverd. Er is een nieuw contract afgesloten met Z-Press. Hierin gaan we in het jaar 2009 naar vier edities per jaar, waarbij de oorspronkelijke vijfde editie betreffende redactionele pagina’s en reclame, verdeeld wordt over de vier edities.

-De keuken in het supportershome gaat steeds beter draaien, is nog niet geheel volgens verwachting. Men kan hier terecht voor een broodje en bepaalde snacks.

- Een vereniging kan niet zonder sponsors. We willen hen bedanken voor hun inbreng in 2008. Speciale dank gaat uit naar onze sponsors Sunweb en Bavaria. NAC en NAC Horeca b.v. hebben voor de supportersvereniging bij bepaalde activiteiten ook een steentje bijgedragen, denkende aan de feestavond en dartstoernooien.

- De busreizen door de S.V. georganiseerd naar alle uitwedstrijden competitie en bekerwedstrijden, zijn goed bezocht in 2008. We hebben wel eens bussen die niet geheel gevuld zijn. Dit is wel een kostenpost voor de S.V.

-Mascotte van de wedstrijd is een goed lopende activiteit van de vereniging en is geheel in goede handen van Jan Verdaasdonk. Hij zorgt voor begeleiding van de mascotte en ouders. Fotograaf Anton Roovers neemt de foto’s om de spannende momenten vast te leggen voor deze kleine NAC-supporters.

 

Secretaris:

Marcel Vermolen

Welkom bij de SV van NAC
De supportersvereniging is opgericht op 1 juni 1965 door een aantal enthousiaste voetbalsupporters. Er zijn al eerdere supportersverenigingen geweest, zelfs in de beginjaren van NAC, maar daar is verder weinig meer over bekend. De supportersvereni...


Lees meer

Aankomende activiteiten


Lees meer

Aankomende busreis


Geen aankomende busreis

Lid worden van de SV?
  • Ontvang 4 maal per jaar het blad Geel-Zwart
  • Korting op busreizen naar uitwedstrijden
  • Deelname aan aktiviteiten gratis of met een kleine betaling
  • Feestavonden, oudejaars/nieuwjaarsborrel
  • Bij problemen zal de SV helpen om dit op te lossen
  • Toegang tot onze mooie supportershome
  • Mascotte van de wedstrijd, leeftijd ongeveer 6 tot 9


Lees meer

Supportersvereniging Poll
Hoe gaan we het doen dit seizoen ?
Stem nu