NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Almere City 2020

Geplaatst op: 23 februari 2020

De ingeslagen weg van wedstrijd winnen voortzetten ten koste van Almere City, zou ideaal zijn. Almere heeft een stug elftal en stelt zich altijd strijdbaar op. Een stadion met 18.000 supporters en op echt gras voetballen ook nog. Dat kan ook voor Almere motiverend werken. Het halve stadion was verkleed in verband met Carnaval, en de meeste zullen na de wedstrijd, hopelijk na winst, het vieren voortzetten in de binnenstad van Breda. Ja, daar kan Almere wel van schrikken !

De eerste helft blonk uit van allerlei tactische misstanden op het middenveld. Veel balverlies van beide kanten er werd wel hier en daar een poging gedaan, maar daar bleef het bij. Als je stand van wie de betere was in de eerste helft moeten we toegeven dat Almere wat beter was dan NAC.

NAC gaf gas eindelijk in de tweede helft. Met een stadion vol met supporters moet dit gaan lukken. NAC kreeg kans op kans, maar vaak kwamen ze niet tot de zestien, hierna veel balverlies. In de 58-ste minuut werd een NAC-er in de zestien onderuit gehaald, dat motte nie doen, dus penalty. Vol vertrouwen eiste Jan Paul van Hecke de bol op. Hij schoot de bal onberispelijk in de touwen. NAC gooide de wedstrijd op slot, maar Almere wilde meer. Uit eindelijk bleef het 1-0 en voor NAC was het een overwinning waar voor gevochten is.

In het supportershome zaten veel supporters in Carnavalskleding, hier bij door stand-in DJ Ad, de juiste genre muziek bijgezet. Effe een biertje drinken in het supportershome, en verder de gezellige avond voortzetten in de binnenstad van Breda. Te gast waren de spelers Sydney van Hooidonk en Wout Neelen.