NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Cambuur 0-4

Geplaatst op: 22 oktober 2020

Het had een mooie avond moeten zijn normaliter, een vol stadion met een met NOAD geïnspireerd NAC. En op het einde van de avond een consolidatie van de koppositie. Dat zou de inzet en resultaat moeten zijn. Echter kwam met een gehavend elftal de grasmat op. Covid-19 had weer zijn tol geëist bij ons NAC. De trainer Maurice Steijn en zeven basisspelers waren er niet bij. Een aantal was wel geblesseerd. Anderzijds NAC zou in staat moeten zijn om met invallers toch een strijdbaar elftal neer te zetten.

Het gaf andere wel een kans om aan te grijpen zich in de picture te spelen. Er was naar mijn gevoel maar een persoon die dat gedaan heeft. Gylermo Siereveld was een van de betere spelers die avond. Een goed debuut voor in de plaats gekomen Moreno Rutten, die net voor de wedstrijd met een blessure afhaakte.

Cambuur liet van het begin afmerken te zullen strijden voor de koppositie van de KKD. Er kwamen veel kansen voor Cambuur en een beperkt aantal voor NAC. NAC liet zich terug zakken en hoopte op de counter. Aanvallend werd Cambuur pas opgevangen, iets voor de zestien. Het middenveld kon niets inbrengen. Het was treurig om hierna te kijken. De laatste man Cambuur kon regelmatig gewoon het veld oversteken zonder te worden gehinderd. Gelukkig hadden wij Olij die knap verschillende schoten wist te pareren. Einde eerste helft werd het toch nog 0-1 gemaakt. Korte maakte via de rebound deze goal.

NAC begon de tweede helft iets beter dan de eerste helft. Zetten wat meer druk op Cambuur. En wij hoopten natuurlijk op een aansluittreffer. Echter Cambuur dacht daar anders over. Uit de draai in de hoek geschoten zorgde dat Olij kansloos was. Hierna was het damage control voor NAC, waar ze ook niet goed in bleken te zijn. Het werd uiteindelijk 0-4. Laten we er maar op houden dat Cambuur een sterk elftal heeft, en de Covid-19 ons al gesloopt had voor de wedstrijd begon. Hopelijk zijn er een aantal spelers opgeknapt tegen eerstkomende wedstrijd tegen Almere City uit.