NAC-Jong AZ 6-1

Geplaatst op: 30 augustus 2020

We mogen en kunnen weer !
Vele snachten naar de geur van voetbalgras, en als dit dan niet ruikt, ge ziet het verschil wel tussen nepgras en echt gras ook tijdens het voetbal wel.

NAC begon de wedtrijd met een nieuwe aanvoerder, Dion Malone. Jong AZ begon de wedstrijd goed met aanvallende impulsen veel uit vanaf de linkerflank. Het voetbal van NAC was op deze momenten gedegen en NAC was zoekende naar zwakke punten. Het kwam over en weer tot nietszeggende schoten op goal. Na een kwartiertje was de beer los. Dogan knalde de bal in het net, na slecht wegwerken van AZ van uit een verre inworp van Rutten. El Allouchi ging tijdens een counter voor eigen geluk, en peerde bal hoog in de netten. Stokkers maakte het trio compleet voor de rust, na een prima steekballetje.

De tweede helft zou anders verlopen dachten vele supporters, maar dat was wel zo. AZ had een paar goede kansen, maar de lat of Olij zat in de weg. Het vierde doelpunt komt op naam van Riera, na een rebound van de keeper. Bohui knalde de 5-0 binnen met een lage schuiver. Oosting van AZ was de spelbreker voor NAC. Door niet goed verdedigen kan hij de bal lichtelijk in de kruising schieten. Het laatste doelpunt kwam op naam van de nieuwkomer Venema, naar wederom een rebound. Eindstand dus 6-1. Geen koploper raar genoeg met zo'n uitslag, want Excelsior deed hetzelfde bij Jong PSV. Volgende wedstrijd is tegen Helmond Sport uit.

Foto's van de wedstrijd: Peter Visser