NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC den Bosch 2-1

Geplaatst op: 15 september 2020

Tijdens deze thuiswedstrijd werd er afscheid genomen van spelers uit de NAC-selectie die bepalend zijn geweest voor de resultaten afgelopen seizoen. Verschueren, Stokkers en van Hecke hebben ook de moeite genomen om naar het stadion te komen, en zij hebben een warm applause gekregen van de aanwezige supporters. Het gaat jullie goed bij jullie nieuwe club ! Bedankt namens alle supporters.


Het (thuis)debuut van Immers en Bilate was aanstaande in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Hoe zouden ze functioneren in het elftal ? Bilate moest helaas na 10 mininuten het veld verlaten met een blessure, hoe erg deze is zal de komende dagen moeten blijken. Sydney van Hooijdonk werd zijn vervanger. Den Bosch begon fel aan de wedstrijd en NAC was terughoudend en afwachtend. Dit resulteerde in de 5e minuut in een tegen treffer. De bal werd voorgezet en Hornkamp kon deze door slecht verdedigen van de achterhoede, fraai intikken. NAC zetten eindelijk de knop om van breien in de achterhoede tot aanvallen via de vleugels. Er waren veel kansen, maar die El Allouchi ( tegen de paal )had er wel ingemogen. Schouten was iets te egoistisch en schoot in het zijnet in plaats van af te geven aan van Hooydonk. 

Begin van de tweede helft door goed druk te zetten weer een corner geforceerd. De bal kwam voor de voeten van Sydney van Hooijdonk onberispelijk in. De stand was weer gelijk en Den Bosch begon te wankelen. Kans na kans kreeg NAC, het werd feller, hier en daar opstootjes tussen spelers. NAC liet zich niet intimideren zetten nog een keer aan. 
Waarbij het lang leek dat NAC op een gelijk spel bleef steken, kwam daar weer Sydney van Hooijdonk. Na een mooi voorwerk van El Allouchi werd het in de 85e minuut 2-1 voor NAC. Met een lage schuiver in de korte hoek zorgde Sidney voor de verdiende voorsprong. En tevens het ongelijk van de trainer. Den Bosch probeerde nog een gelijkspel eruit te slepen, door lange ballen te spelen, maar dat mocht niet baten.

Door de 2-1 overwinning blijft NAC ongeslagen en zal zeker mee gaan draaien voor het kampioenschap, zoals het er nu naar uitziet.

Foto's van de wedstrijd : Peter Visser