NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Jong Ajax 4-0

Geplaatst op: 3 oktober 2020

Wordt het zes op een rij en rollen we alle jong - elftallen op tot nu toe? Zet Sydney zijn reeks met scoren door? En hoe voetbalt NAC zonder zijn vertrouwde trainer Maurice Steijn? Op alle deze vragen kwam een positief antwoord gelukkig.

Voor alle zekerheid bleef dus Maurice in thuisquarantaine, nadat hij mogelijk contact had met iemand die besmet was met Covid-19 virus. Hans Visser neem de honneurs waar, maar had natuurlijk via de telefoon ruggenspraak met Maurice. Opvallend was dat men begon zonder Dogan, die al weken onder zijn vorm speelt, maar met Venema.

Ajax begon sterk, en drukte NAC op eigen helft. Gevaarlijk waren ze niet, en NAC liet zich niet gek maken. Een afstandsschot van Haye werd ongelukkig aangeraakt met de hand in de zestien, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Sydney nam de penalty, en schoot de bal lekker in de touwen.

Ajax probeerde het verschil te gaan maken, maar NAC was met momenten veel gevaarlijker. Mounir El Allouchi wordt steeds meer een bepalende speler voor NAC, niet alleen zijn ervaring telt mee, maar ook zijn wonderbaarlijke inzichten. Deze keer gaf hij weer een assist aan van Hooijdonk die achterwaarts de bal achter de keeper legde.

Na het bakkie thee, begon Ajax weer voetballend een oplossing te zoeken voor de opgelopen achterstand. Maar zo gauw ze in de zestien kwamen ging het fout door slechte balcirculatie of werd deze door de goed staande verdediging de bal, eenvoudig ontfutselt. Venema speelde ook solide, en je moet hem geen kans geven want hij is doelgericht. Een schot belandden jammer genoeg op de paal. Na een fraaie vrije trap van El Allouchi kopte Riera door naar van Hooijdonk en deze tikte hem vakkundig binnen. De eerste hattrick in het betaalde voetbal voor Sydney werd een feit. Even later, na een prachtige rushn vanaf het middenveld, schoot Venema de bal achter de keeper. Het werd 4-0, een prima resultaat voor NAC, ondanks het mindere aandeel van balbezit. 

Er kwamen nog wat wissels in de ploeg zoals DJ Buffonge en Moïse Adilehou die er mede ervoor zorgde dat de stand gehandhaafd bleef. Op naar de Graafschap.

Foto's die bij dit item horen: