NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-NEC 0-1

Geplaatst op: 2 november 2020

Het elftal wat op de mat verscheen werd als hoopvol ervaren, veel spelers waren weer beschikbaar. Redelijk sterk elftal dus, gezien de prestaties in het begin van het seizoen van sommige spelers. Nick Olij werd voor de wedstrijd gehuldigd voor de beste keeper van de eerste periode, en terecht natuurlijk.

NEC had een aantal spelers met Corona, zodat ze het elftal wat moesten aanpassen. NAC had gehoopt dat het wel invloed zou hebben op de prestaties en/of aanvalsdriften van NEC. Niets was minder waar in het eerste kwartier. Wederom door 1,5 meter verdedigen kreeg Ondaan een prima mogelijkheid om de bal in de verre hoek te knallen, onhoudbaar voor Olij. Effen wakker worden en er op klappen dan maar. Door breiend te voetballen en niet gebruik maken van de snelheid op de flanken creëerde NAC weinig doelrijpe kansen. Het middenveld werd door Haye, Malone en Immers bezet, en zou normaal voor veel druk kunnen zorgen bij de tegenstander. NAC wist geen raad met de naar achter verdedigend NEC, maar kon ook niet het verschil van klasse laten zien. De enige doelrijpe kans was van Mounir El Allouchi. Een achteruit kopbal eindigde net tegen de doelpaal.

Waarom goed met gaat het nu minder goed bij NAC de laatste drie wedstrijden, dun beker niet meegeteld? Maurice zal de zaak weer op de rit moeten gaan krijgen, te beginnen tegen MVV.

Foto's Peter Visser