NAC BREDA Supportersvereniging

Landelijk Supporters Betaald Voetbal opgericht !

Geplaatst op: 4 september 2011

Oprichtingvergadering SBV

 Op 1 september 2011 is in het supportershome van FC Utrecht officieel de SBV opgericht. Om 19.30 uur werden alle gasten ontvangen tijdens deze druk bezochte vergadering, waarna om 20.00 de vergadering werd geopend.

Gijs de Jong nam het woord namens de KNVB. Hij vertelde dat de KNVB de doelstellingen van de SBV steunt en er veel overeenstemming is tussen de doelstellingen van de SBV en de KNVB. De KNVB gaat de komende jaren focussen op voorbeeldgedrag van zowel spelers, als trainers, beleidsmakers en natuurlijk ook van supporters. Iedereen voelt zich de afgelopen jaren op z’n gemak in de stadions en het wordt tijd om de opgelegde beperkingen te verminderen. De publieke opinie onderschrijft dit, maar ook het politieke klimaat is hier gunstig voor. Het verminderen van de huidige beperkingen zal tijd kosten verteld Gijs de Jong, dit zal niet binnen één jaar, maar ook niet binnen twee jaar te bewerkstelligen zijn.

Het bestuur in oprichting vertelde dat er verschillende Tweede Kamerleden uitgenodigd waren voor deze vergadering, maar deze hadden helaas andere verplichtingen. Er is wel een afspraak gemaakt om binnen twee weken een gesprek aan te gaan op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het bestuur in oprichting heeft zich tijdens deze vergadering ook officieel kunnen voorstellen aan de geledingen van het SBV en zijn hierna ook unaniem gekozen tot bestuur door de aanwezige leden van de SBV. In het bestuur zal Eric van Dorp de rol gaan vervullen van voorzitter, Annet Kuipers die van secretaris, Bart Hoving de rol van penningmeester, Arnold Bloem krijgt de portefeuille van Veiligheid en Juridische zaken en John van Dongen zal de verantwoordelijkheid nemen voor Stadionzaken en Algemene zaken.

Het bestuur had aan het einde nog een presentje voor de supportersvereniging van FC Utrecht en de afgevaardigden van de KNVB. Een plaquette met het logo van de SBV en de oprichtingsplaats en datum. Deze zal een mooi plekje krijgen in het supportershome van FC Utrecht.

Het voornemen is om één maal per kwartaal om de tafel te gaan zitten om supporterszaken te bespreken, er zijn inmiddels 26 clubs die de intentie verklaring van de SBV hebben ondertekend. De SBV hoopt dat alle supportersverenigingen zich op termijn zullen aansluiten, zo kan de SBV nog duidelijker haar stem laten horen naar de KNVB, burgemeesters, wethouders, de landelijke politiek en de media, zodat het bezoeken van een voetbalwedstrijd laagdrempeliger wordt, zonder overdreven maatregelen.