NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Heerenveen 1-0

Geplaatst op: 3 augustus 2020

De eerste wedstrijd in tijden in het Rat Verlegh stadion wordt gespeeld tegen Heerenveen. Ongewoon en opmerkelijk was de sfeer in het stadion. Een kleine 700 supporters waren getuige van de wedstrijd. Het hadden er meer mogen zijn. Of alles naar wens is gelopen wat betreft de Corona-maatregelen zal een evaluatie nog moeten uitwijzen. 

Deze oefenwedstrijd was de derde in de reeks van wedstrijden in en buiten het stadion. Het was in ieder geval een tegenstander van redelijk formaat wat naam betreft. Ook Heerenveen zit in een opstartfase, dus het elftal opzetten naar aanleiding van oefenwedstrijden geldt zowel voor NAC als Heerenveen.

NAC begon aanvallend en gretig en wilde laten zien dat ze zo maar niet weggespeelds zouden worden. Ook de verdediging stond goed bij NAC, en we kregen een aantal kansen.
Schouten en van Hooijdonk schoten allebei in het zijnet, en El Allouchi die net niet scherp genoeg was bij een lage voorzet, miste een uitgelezen kans.Opmerkelijk was dat halverwege de tweede helft aan de kant van Heerenveen een volledig elftal werd gewisseld. Het spel van Heerenveen werd wat beter maar met minimale kansen. De wedstrijd leek op slot te gaan, en een gelijkspel was een terechte uitslag geweest. Echter in de 89e minuut, gaf Haye een prima diepte pass op Stokkers die op het juiste moment vertrok, en de bal beheerst in de verre hoek plaatste, achter de doelman van Heerenveen. Heerenveen kreeg hierna nog een kans in de slotfase, maar Olij was hierbij een heuse sta in de weg.Dit is alweer de derde overwinning van de voorbereiding, een wedstrijd die toch als een serieuze test gezien mag worden.

Foto's van de wedstrijd: Peter Visser